Проблема з дитсадками гальмує народжуваність у Луцьку, - соцопитування

Проблема з дитсадками гальмує народжуваність у Луцьку, - соцопитування
46,7 % лучан важко влаштували дитину у дошкільний навчальний заклад, а 32,4% вважають, що батьки через це змушені відмовлятися від другої дитини- такі результатами соціологічного опитування, проведеного у листопаді-грудні 2012.

Опитування, яке провела ГО «Інститут політичної освіти», презентували 14 грудня у Луцьку.

Таким чином на запитання «Наскільки можливим є влаштувати дитину в дитячий садочок Луцька?» 9,8% опитаних відповіли, що немає ніяких проблем, 46,7% вважають, що це зробити важко, а 43,5% опитаний переконані, що проблем немає, якщо є знайомства.

Разом з тим 86,4% опитаних вважають, що дитячий садочок є найкращим місцем для підготовки дитини до школи. 3,6% респондентів думають, що краще готувати дитину до школи вдома. Не надають цьому значення 10% опитаних.

51,9% опитаних думають, що дбати про роботу дошкільних закладів повинна держава, 31,6% - що міський голова, 13,5% схильні вважати, що дбати повинні депутати міської ради і лише 3% обов’язок турбуватися про роботу садочків покладають на громадян.

«Інститут політичної освіти» також поцікавився у респондентів про те, що втрачають батьки або один з батьків, які не мають можливості влаштувати свою дитину у дитячий садочок. Учасники опитування могли позначити одразу кілька варіантів відповіді.

Таким чином 68,6% вважають, що за такої ситуації вони втрачають гроші, 57% думають, що не мають можливості підвищувати свою кваліфікацію; 53,5% переконані, що не можуть навчатися, 32,4% вважають, що батьки через це змушені відмовитися від другої дитини, а 17,9% думають, що жінка, яка доглядає за дитиною, з часом починає поступатися чоловіку у розвитку.

Нагадаємо, у Луцьку в рамках кампанії «До майбутнього з освітою» статус дитячого садочка планують повернути щонайменше двом будівлям, у яких нині перебувають Центр зайнятості та Песійний фонд.

Мета дослідження – вивчити громадську думку щодо роботи дошкільних навчальних закладів міста.

Загалом на питання відповіли 1000 респондентів різного віку, статі, освіти. Міщан питали у різних куточках Луцька – центрі, районах ЛПЗ, 33 та 40-вих кварталах, вулиць Львівської, Дубнівської, району Гнідави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У свій час приміщення дитсадків позабирали за безцінь,всі кому не лінь! ПОВЕРНУТИ ВСІ ВІДІБРАНІ ДИТСАДКИ!!!Проблема щезне сама по собі!
Відповісти
"9,8% опитаних відповіли, що немає ніяких проблем"
Це у пана Клімчука, Романюка, Башкаленка і всіх мілйонерів м. Луцьк, а далі цек все простий народ, у яких є проблеми!!!
Відповісти
Останні новини
Проблема з дитсадками гальмує народжуваність у Луцьку, - соцопитування
16 грудень, 2012, 09:50