Запорізький митець подарував лучанам «трохи гармонії та релаксу»

Запорізький митець подарував лучанам «трохи гармонії та релаксу»
У луцькій унікальній мистецькій галереї просто неба "4/8 Gallery" - нова виставка. Нагадаємо, її відкрили 1 липня на території рекреаційної зони «Сіті Парк», меценатом якої є депутат міської ради Андрій Покровський.

Цього разу місцеві митці запросили оновити експозицію на стінах художника із Запоріжжя Єгора Фруктового. Хлопець каже, що подарував Луцьку трохи гармонії та релаксу. Творив митець без ескізу, а відштовхувався від свого внутрішнього душевного стану.

Свої малюнки він творив протягом двох днів. А презентував їх у четвер, 14 вересня.

Єгор Фруктовий розповідає, що для нього «4/8 Gallery» - це людське звільнення від певних рамок.

«Серія робіт, які я роблю, називається «Медитація». Конкретно ця називається «Розтотожнення». Тому що для мене формат галереї - це коробка, яка закрита, без вікон та дверей і роз’єднана. Відповідно це звільнення від певних рамок. Коли люди звільнюють те, що всередині. Це в рамках моєї серії «Медитація». Для мене особисто зараз в житті відбувається саме цей процес. Тобто те, що я художник, стає для мене грою. Тобто це не я, це не моя особистість. Людина завжди щось більше, ніж просто одна особистість», - каже митець.







«Робота була зроблена без ескізів. Тому що проект народжується в результаті місьця, часу та мого душевного стану саме в цей момент. Найцікавіший нюанс для мене це те, що одна стіна - сіра. Вона була зроблена останньою. Робив ці роботи я по кругу і повернувся в початкову точку, як до чистого листа. Це як в медитації - очистити розум. Я вирішив лишити її чистою, як контраст всьому, що тут відбувається», - додав він.

Художник каже, що незабаром в Запоріжжі відкриється його виставка і, можливо, він привезе її і до Луцька.






Автор та ідейний натхненник проекту Андрій Присяжнюк розповідає, що познайомився з Єгором Фруктовим минулого року в резиденції для художників в Одесі, і йому сподобались роботи молодого митця.



«Я йому запропонував прийняти участь в нашому проекті та зробити виставку. Він приїхав до нас і зробив цю експозицію. До нього тут була перша експозиція в нашому проекті, яка називалась «Початок». Малювали її луцькі художники. Ми робили самі ці роботи, щоб відчути цей простір», - каже Андрій Присяжнюк.

«Вуличне мистецтво приречене на недовготривалість. Відповідно, не шкода його замальовувати. В цьому є своя краса. Наступним тут малюватиме графіті-художник з Києва разом із своєю дівчиною. Вони будуть перемальовувати всі плити. Хочемо, щоб малюнки мінялись через місяць», - додає він.

Нагадаємо, що «4/8 Gallery» розташована на території рекреаційної зони "Сіті Парк». Унікальність її не лише в розташуванні на вулиці, а й в тому, що відвідати галерею можна будь-коли, для цього не потрібно виділяти додатковий час. Автором та ідейним натхненником проекту є стріт-артер Андрій Присяжнюк. Архітектурну концепцію створив дизайнер та архітектор Сергій Торбінов.

Чотири великі бетонні стіни стоять на березі річки Сапалаївки і вуличні художники малюють на ній свої малюнки.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Запорізький митець подарував лучанам «трохи гармонії та релаксу»
15 вересень, 2017, 09:40