Ковельчани проситимуть у новообраних нардепів розібратися зі смердючим заводом

Ковельчани проситимуть у новообраних нардепів розібратися зі смердючим заводом
Нині під питанням подальша доля «Ковельського державного заводу кормових додатків «Ветсанзавод», який переробляє рештки тварин.

Завод розташований поблизу міста, а тому ковельчани постійно скаржаться на неприємні запахи, які поширюються звідти, повідомив 14 грудня телеканал «Аверс».

Особливо відчутний сморід улітку. Аби позбутися смороду та оснастити завод сучаснішими технологіями, потрібні чималі гроші, яких не вистачає.

З цим питанням ковельські чиновники вже зверталися до Кабміну, однак там відповіли, що на це грошей у держбюджеті немає.

«Якщо дійсно немає вже можливості фінансувати завод, то якось чи ініціюйте його закриття, чи щось інше. Бо це може носити серйозний екологічний характер», – звернувся до депутатів Волиньради начальник відділу економічного розвитку Ковельської міської ради Андрій Товстига під час засідання депутатської комісії з питань сільського господарства, продовольства та земельних відносин.

Тож тепер ковельчани планують скористатися зв’язками у Верховній Раді та написати звернення до голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука, щоб той якомога швидше передав його волинським депутатам, які пройшли у парламент.

Якщо ж коштів на це не знайдеться, під знак питання ставлять роботу заводу загалом. До слова, підприємство такого спрямування – єдине у Волинській області.

«Продукти виробництва, тваринні трупи, щодо яких є підозра на якісь інфекційні захворювання – все це утилізується тільки на тому заводі. Його не можна просто так закрити. Але получається, що ми зайшли в глухий кут», – наголосив Андрій Товстига.

Нагадаємо, ковельчани вже протестували проти «газових атак» «Ветсанзаводу».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ковельчанам,як і іншим полішукам тепер буде везти у всьому іне тільки полішукам,а й горохівчанам,локачинцям,турійчанам і районним лучанам. Вони собі вибрали таких нардепів на яких заслуговоють.Правда і лучани м.Луцька теж заслуговують на теж.Ті олігархи мали нас всіх знаєте де.А згадають вони про нас десь в червні місяці 2117року,знову дурнів будуть тішити встановленими вікнами ремонтами і безцінним подарунком в100гривень.Хочу нагадати,що в 2015році президентскі вибори.Обов"язково проголосуйте за Януковича.Будемо жити при комунізмі!
Відповісти
Останні новини
Ковельчани проситимуть у новообраних нардепів розібратися зі смердючим заводом
15 грудень, 2012, 13:20