На Волині через аварійний міст продовжують їздити вантажівки

На Волині через аварійний міст продовжують їздити вантажівки
Міст над Турією у селі Заріччя Ковельського району мали відремонтувати ще у 2008 році, але роботи й досі не розпочалися.

Щодня його перетинають сотні легкових автомобілів, автобусів, вантажівок і лісовозів, пише газета Волинь-Нова.

Саме тут пролягає траса Ковель — Камінь-Каширський. Пішоходу, який іде відведеною для нього доріжкою, коли поруч проїжджає громіздка вантажівка або великий пасажирський автобус, стає страшно. Бо вібрація настилу настільки сильна, що, здається, він ось-ось рухне під ногами, зазначає видання.

Ситуація була б не такою загрозливою, якби рух через аварійну споруду можна було хоч трохи обмежити. Але саме тут пролягає єдина пряма дорога, якою можна перетнути річку великим транспортом. Об'їзду чи іншого шляху немає. І все навантаження витримує стара мостова конструкція, яка і справді давно потребує капітального ремонту. На ній вже латка латку перекрила. В одному місці, щоб уникнути нещастя, дірку в поручнях затулили дерев'яною конструкцією.

Перший заступник начальника Державної служби автомобільних доріг у нашій області Михайло Кінах повідомив, що міст через Турію у Заріччі, ймовірно, ремонтуватимуть у 2013-му, але точної дати не вказав. В офіційній інформаційній довідці йдеться про те, що цей міст побудований в 1961 році на місці дерев'яного й експлуатується більше 50 років. Орієнтовна вартість робіт без розширення габариту мосту — 1 млн 400 тис. гривень.

Місцеві мешканці переконані: якби дорожнім полотном через річку не курсував великогабаритний транспорт — лісовози й інші вантажні автомобілі, які якраз і розбили дорогу, — міст ще «пережив» би не одне покоління.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині через аварійний міст продовжують їздити вантажівки
15 грудень, 2012, 13:45