В американській школі підліток вбив 20 дітей. ФОТО

В американській школі підліток вбив 20 дітей. ФОТО
20-річний хлопець влаштував криваву бійню в початковій школі штату Коннектикут.

Картина того, що сталося в містечку Ньютаун, населення якого ‒ 27 тисяч людей, була настільки жахливою, що деяким учасникам операції, які прибули на місце, самим знадобилася медична і психологічна допомога, пише ТСН.

За даними New York Times, перший дзвінок за номером 911 про постріли в школі був отриманий о 9:30 ранку в п’ятницю, стрілянина вщухла лише о 10:30.

Адам Ланц був у камуфляжі. Він досить влучно стріляв по своїх живих мішенях. Діти і вчителі були охоплені панікою, однак, школярів почали виводити з будівлі ще до того, як стрілянина вщухла. Останній постріл Ланц залишив для себе. За останніми даними, загинуло 27 осіб, з яких 20 ‒ маленькі діти.

У момент стрілянини в школі знаходилося не менше 600 дітей. Мотиви, що спонукали Адама Ланца на цей кривавий злочин, поки що невідомі. За даними агентства Ассошиейтед Прес, він був зразковим учнем, трохи замкненим, і сповідував субкультуру готів.

Daily News стверджує, що він був неврівноваженим, страждав на синдром Аспергера і був «бомбою сповільненої дії», яка рано чи пізно мала вибухнути. Синдром Аспергера вважається легкою формою аутизму, причому його носії можуть мати високий рівень інтелекту, однак, як правило, мають проблеми в соціальних взаємодіях з однолітками, особливо в дитинстві і юності.

Сім’я Ланца жила в престижному районі Ньютауна. Батько отримав розлучення в 2008 році і покинув родину. За даними телеканалу ABC, він обіймає посаду віце-президента в General Electric. 24-річний брат Адама Райан Ланца, якого помилково ЗМІ спочатку прийняли за вбивцю, співпрацює зі слідством, однак, він заявив, що протягом останніх двох років не спілкувався з Адамом.

Трагедія змусила розплакатися президента США Барака Обаму під час публічної заяви з приводу того, що трапилося. «Загиблим було від п’яти до десяти років. Я сам батько, і мені важко уявити це. Ми повинні зробити все, щоб покінчити з інцидентами зі стріляниною в школах», ‒ сказав Обама на прес-конференції в Білому домі.

У США на четверо діб на знак жалоби приспущені прапори. Трагедія в Коннектикуті стала другим за кількістю жертв інцидентом в школах в історії США ‒ після аналогічного злочину у Вірджинії в 2007 році, коли загинули 32 людини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть, США
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От дивні ті америкоси, спочатку продають вільно зброю, а потім дивуються, що їх вбивають. Навіть якщо людина придбала зброю сьогодні і була нормальною, то це зовсім не значить те, що через місяць чи рік вона не захворіє на психічну хворобу та не покладе з десяток людей. Людина, це найгірше створіння в цьому світі.
Відповісти
Таких монстрів породжує саме суспільство своєю байдужістю і упереджиністю!!!І справа тут далеко не в американцях!Згадати лише нещодавні трагічні події в Україні:Оксани Макар,Караванського стрілка,Одеську стрелянину в клубі і т.д. Агресія породжує-агресію!!!Саме вона,як не сумно домінує в сучасному суспільстві в загальному!!!
Відповісти
Останні новини
В американській школі підліток вбив 20 дітей. ФОТО
15 грудень, 2012, 14:20