На Волині підліток, який отруївся грибами, помер

На Волині підліток, який отруївся грибами, помер
Сьогодні, 15 вересня, у Волинській області від отруєння грибами помер підліток.

Про це повідомив заступник головного лікаря Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання Ігор Дородних, – пише ТСН із посиланням на УНІАН.

За його словами, 13 вересня до об'єднання з Ковельської центральної райлікарні у дуже важкому стані були переведені четверо дітей віком від 8 до 13 років. Всі діти були пов'язані родинними зв'язками.

Зазначається, що їх усіх пригостив грибами, судячи із анамнезу, блідими поганками, хлопчик 2004 року народження.

«За розповідями дітей, він їх назбирав біля дому, посмажив на вогнищі, сам поїв та нагодував ними своїх рідних та двоюрідних братів та сестер», – розказав медик.

Наразі стан трьох дітей важкий, але стабільний. Вони отримують інтенсивну терапію у відділенні анестезіології та реанімації медоб'єднання.

За повідомленням 5 каналу, дітям стало зле не відразу. Але за добу їх вже у ледь притомному стані забрали до реанімації Волинської дитячої обласної лікарні.

«Набрали тих грибів, насмажили і наїлися – от і весь результат. А прийшли до хати – батькам не сказали, що воно і до чого. Почали рвати. Медиків викликали, говорили – нам лише таблетки виписали. А діти не сказали, що їли, ми ж не знали. Коли вже сказали – пізно, забрали старшого внука в лікарню», – розповіла бабуся Галина.

Лікар-анестезіолог Волинської обласної дитячої лікарні Олег Тацюн пояснив: «Летальність від отруєння блідою поганкою досить висока – іноді складає 60-80%... Перші три дні – це такий час, коли ми можемо чимось дітям допомогти… В цьому випадку – пізнє звертання».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
придурок малий
Відповісти