На 5-гривненій монеті буде летюча миша. ФОТО

На 5-гривненій монеті буде летюча миша. ФОТО
Національний банк України з 15 грудня 2012 року вводить в обіг пам'ятну монету «Всесвітній рік кажана» номіналом 5 гривень.

Монета виготовлена з нейзільберу, пише УНІАН з посиланням на Національний банк України.

«Усі 26 видів кажанів, які зареєстровані в Україні, занесено до Червоної книги України, і вони перебувають під охороною згідно із законодавством України. Рукокрилі, або кажани, є єдиними здатними до активного польоту ссавцями”, - зазначається у повідомленні, оприлюдненому на сайті НБУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякую, дорогий містере Арбузофф!
Відповісти
Це не рік кажанів,а час хижаків,які відобразили свої автопортрети на монетах для історії!!!Кровосісі ненажерливі!!!
Відповісти
Я - черная моль, я - летучая мышь...
Відповісти
Я б не здивувався,якби вони ще зі своїм IQ ще гандони туди присобачили!!!:-)))))))))
Відповісти
Протягом кількох останніх десятиліть відмічено значне скорочення чисельності популяцій кажанів у Європі та Україні, зокрема. Серед причин, що призвели до цього, основним є зменшення кількості придатних сховищ, деградація біотопів, використання пестицидів. Хоча, більшість видів кажанів помірних широт мають високу амплітуду пристосувань до змін умов навколишнього середовища, проте ряд біологічних особливостей цих тварин є причиною їх підвищеної вразливості. Це: низька плодючість кажанів (одна доросла самка може приносити 1 –2 дитинчат один раз на рік), вимогливість та консерватизм щодо типів сховищ, умов розмноження і зимівлі, колоніальність, беззахисність під час зимівлі. Все ускладнюється невиправдано негативним ставленням людей до кажанів. Зниження чисельності рукокрилих, на жаль, супроводжується також скороченням їх видового складу.

В Україні зустрічаються 26 видів цих тварин. Усі кажани нашої фауни є виключно комахоїдними. Вага комах, якими кажан ласує протягом ночі, може дорівнювати 1/2 - 1/3 його власної ваги. Один кажан середнього розміру здатен з'їсти протягом ночі кілька тисяч комарів. Раціон живлення рукокрилих на 70 % може складатися з тих видів комах, які схильні до масових розмножень і здатні пошкоджувати сільськогосподарські культури та масові насадження.
Відповісти
Кажани не сліпі, а у темряві вони також можуть „бачити вухами”. Видаючи серії коротких ультразвукових імпульсів з частотою 20-120 кГц та аналізуючи відлуння, ці тварини здатні розрізняти дуже дрібні об’єкти — до 0,08 мм. Це дозволяє кажанам успішно орієнтуватись та полювати навіть у повній темряві.
Кажани є індикатором стану середовища. Тобто там де вони є - там екологічно чисто!
Відповісти
А яким тиражем випущені монети? Чи стануть вони нумізматичною рідкістю?
Відповісти
Останні новини
Луцьк засипає снігом. ФОТО
15 грудень, 2012, 22:44
На 5-гривненій монеті буде летюча миша. ФОТО
15 грудень, 2012, 15:50