Поблизу Луцька почали збирати цукрові буряки

Поблизу Луцька почали збирати цукрові буряки
Аграрії СГПП «Рать» почали копати цукрові буряки. Агроном господарства Олександр Шумський розповідає, що цією культурою була засіяна площа в 280 гектарів.

З одного нині збирають 700-800 центнерів солодких коренів, що є дуже хорошою врожайністю, цукристість становить до 17%. Але вміст цукру в коренеплодах буде ще наростати, - повідомляє Слава праці.

Ці ж показники озвучує й агроном-інспектор ПАТ «Гнідавський цукровий завод» Олег Строка, який приїхав ознайомитися з ходом робіт. «На цю пору буряк – потужний, бачу, що на 800 «тягне», - робить він коментар, маючи на увазі врожайність.

Каже, що цього року вона вища, в порівнянні з минулими роками, а цукристість дещо менша, але, на його думку, цукор в буряках повинен ще набратися.

За словами представника гнідавських цукроварів, СГПП «Рать» на Волині є першим здавачем цукросировини нового врожаю на це підприємство.

Впоратися з солодкими коренями в господарстві планують десь за десять днів. Збору солодких коренів швидкими темпами сприяє наявна техніка.

Механізатор Василь Третяк, який перебував за кермом німецького кормозбирального комбайну «Холмер» запевняє, що цей сільгоспагрегат здатний за добу звільнити від цукристих площу в 25 гектарів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: буряк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слава Богу
Відповісти
Останні новини
Поблизу Луцька почали збирати цукрові буряки
15 вересень, 2017, 22:32