Прикордонників, які загинули в АТО, посмертно нагородили

Прикордонників, які загинули в АТО, посмертно нагородили
В Державній прикордонній службі України відбулася зустріч з сім’ями загиблих прикордонників, які загинули антитерористичної операції.

У заході, який відбувся в Адміністрації Держприкордонслужби, взяли участь сім'ї 13-ти полеглих прикордонників, - інформує Держприкордонслужба України.

Рідним загиблих Героїв вручили Відзнаку Президента України медаль «За участь в антитерористичній операції», а 13-м полеглим захисникам Вітчизни, присвоєно чергове військове звання (посмертно).

Присутні вшанувати пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

Загалом понад 18 тисяч прикордонників брали участь в АТО, 781 відзначений високими державними нагородами.

Згадували генерал-майора Ігоря Момота. Життя для цього героя закінчилося 11 липня 2014 року. Цього дня на світанку терористи відкрили вогонь по позиціях прикордонників у Зеленопіллі, що на Луганщині, де несли службу військовослужбовці Оршанецького навчального центру. 8 снарядів з установки «Град» лягли віялом навколо намету, де перебував полковник Ігор Момот. Заступник начальника Східного регіонального управління Держприкордонслужби України загинув миттєво.

Також зім’я героя-прикордонника Євгена Пікуса. Коли службова машина з офіцерами підірвалась на фугасі, Євген на руках виніс з-під вогню двох тяжкопоранених офіцерів. Загинув він у бойовому зіткненні у Красній Талівці – прикордонники зупинили диверсійно-розвідувальну групу, котра порушила кордон з території Росії. Бій тривав 2,5 години, терористів підтримували вогнем мінометів двох бронетранспортерів та двох БМП з Російської Федерації. Також українських прикордонників обстрілювали некерованими реактивними снарядами 2 бойові вертольоти Мі-24 Збройних сил РФ. У бою загинули 4 прикордонники, троє отримали поранення, однак прорив через кордон не відбувся.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прикордонників, які загинули в АТО, посмертно нагородили
16 вересень, 2017, 11:13
У волинянина вилучили набої
16 вересень, 2017, 10:32