На Волині вчителів одного з районів позбавили премій

На Волині вчителів одного з районів позбавили премій
Ще 1 березня 2017 року Любомльський відділ освіти видав наказ «Про зменшення розміру надбавок педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів Любомльського району».

Мотивували рішення тим, що освітньої субвенції на надбавки і премії просто не вистачає, - пише Волинь24.

Згідно з документом, підписаним керівником районного відділу освіти Анастасією Савош, надбавка за престижність праці зменшилась з 20 до 10 відсотків. В середньому йдеться про 500 гривень, які кожен вчитель зі стажем не отримує ось уже кілька місяців поспіль.

Більше невдоволення викликав той факт, що про зміни вчителів попередити забули чи просто не захотіли.

«У відповідь на наше звернення заступник міністра освіти та науки Володимир Ковтунець зазначив, якщо таке зняття надбавок і відбувається, то це повинно робитись за згодою первинної профспілкової організації. А коли цей наказ районного відділу освіти друкувався, нас ніхто навіть не попередив», - наголошує керівник профспілки Головненської загальноосвітньої школи Микола Скопюк.

Обурені освітяни вирішили шукати справедливості. Спочатку – писали листи на обласне управління освіти і профільне Міністерство, а згодом, отримавши, на їх думку, відписки, подали до суду. Перше засідання очікується наприкінці вересня.

Педагоги вирішили йти до кінця у відстоюванні своїх прав, тож звернулись до суду з рядом прохань.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все правильно, дана надбавка не є обов'язковою, вона може бути від 3 до 20 процентів в залежності від якості роботи педагогів
Відповісти
Вихователям любомльщини ще при попереднику зняли 10 відсотків і ніхто не помітив
Відповісти
Вона страшна людина,брехлива,відома цинізмом і здирництвом,невихована, замовити. Недавно на нараді на перешіптування колег голосно відреагувала:”будете в ліжку з чоловіком шептатися”. Не боїться нікого думає всіх в РДА та облуон купила, зловживає владою змусила і змушує директорів і працівників шкіл підписувати договори з пзу. Вже всім набридло. До того ж надіється вернутися в школу Головно директором,то жах буде ще більший.
Відповісти
Цю підстилку заплювати треба з ніг до голови.
Відповісти
Останні новини
На Волині вчителів одного з районів позбавили премій
16 вересень, 2017, 13:19