Польські театрали зібрали аншлаг у луцькій бібліотеці

Польські театрали зібрали аншлаг у луцькій бібліотеці
Театр «Resursa» з Польщі привіз на театральний фестиваль «Мандрівний вішак» годинну виставу за мотивами прози відомого автора Бруно Шульца.

«Кімнату для Якуба» усі охочі змогли побачити 16 вересня у Науковій бібліотеці імені Олени Пчілки, - пише Таблоїд Волині.

Аби налаштуватися на сприйняття вистави польського колективу, вирішили спершу зануритися у химерний світ самого письменника Бруно Шульца. Саме тому театральну імпрезу розпочали імпровізаційною грою-читкою українською мовою за бокалом вина.

А згодом серед нічних коридорів і сходів бібліотеки виринули театральні візії гостей із Польщі.

«Якуб вмикає уяву і його кімната перетворюється то на шпаківню, то на будинок потвор. Прагнення вирватися на волю спотворює бачення решти домашніх – дружини, слуг, предметів. Його син Джозеф правильно йде батьківськими слідами. Якуб не в змозі виправдати синові сподівання, тому перетворюється на таргана і втікає», – вистава, сповнена метафор та глибокого символізму припала до смаку лучанам.

Польським театралам вдалося зібрати у бібліотеці аншлаг – люди сиділи, стояли, вмощувалися на сходах і піднімалися навшпиньки, щоб долучитися до перегляду колоритного дійства.

Довідка:
Театр «Resursa» з міста Радом (Польща) cтворений 2001 року. Він об’єднує акторів, які постійно знаходяться в творчому пошукові. Учасники театру – аматори різних професій і різного віку (з різницею в більш ніж 50 років). За час виступів на сцені найменшому акторові було 8 років, найстаршому — 60. Разом вони формують театр різних поколінь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Польські театрали зібрали аншлаг у луцькій бібліотеці
17 вересень, 2017, 21:48