Волинська школярка відростила косу довжиною 65 сантиметрів. ФОТО

Волинська школярка відростила косу довжиною 65 сантиметрів. ФОТО
Учениця 7-го класу Рівненської школи Оксана Єрмакович попри модні примхи дотримується традиції – плекати косу.

З народження волосся Оксанки підстригали лише один раз, коли їй виповнився рочок. За українським звичаєм, який називається пострижини, хрещені батьки дівчинки зрізали навхрест кілька волосин та віддавали мамі з татом, які, загорнувши у хустинку, берегли їх як згадку про дитинство улюбленої донечки, - пише Район.Любомль. Після року підстригали тільки посічені кінчики, щоб волосся виглядало доглянутим і швидше росло.



«Довге волосся у нашій родині − не новинка. Моя мама і тітка завжди пишалися гарними косами. Мені змалку це сподобалося, тому і я продовжила їхню традицію. А коли з’явилася на світ донечка, то дуже хотіла, щоб Бог і її наділив цією жіночою окрасою, − розпочинає розмову мама дівчинки Лариса Миколаївна.

Доглядати за волоссям Оксанці допомагає мама. Вона і помиє, і розчеше. Залюбки змоделює сучасну шкільну зачіску. Користуються шампунями, в яких найменше шкідливих речовин, це з серії «Добрий лікар», «Зелена аптека».

«Якось запропонували доні підстригтися, але вона категорично відмовилася. Та й я не хотів би цього. Покохав дружину за довгу косу, бо в ній, мабуть, криється глибока душа та жіночність», − долучається до розмови тато дівчинки.



Лариса Миколаївна двічі підрізувала волосся: в одинадцятому класі та після народження синочків-двійняток, але воно швидко відростало.
Рідні радили, що якби продавала, то непоганий заробіток мала б. Кілька разів фарбувала, бо хотіла змінити його колір, а він від природи чорний, а в доньки − темно русий.

Оксанка добре навчається, відмінниця. Дуже старанна та у всьому допомагає батькам. Коли виповнилося три роки, то мама подарувала одразу двох братиків. З тих пір вона, як старша, охоче долучається до їхнього виховання.

Ірина МАЇЛО

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська школярка відростила косу довжиною 65 сантиметрів. ФОТО
18 вересень, 2017, 01:15