Питання щодо Донбасу вирішене, – волинський нардеп

Питання щодо Донбасу вирішене, – волинський нардеп
Народний депутат України Ігор Лапін вважає, що питання Донбасу вже вирішене.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "112.UA".

"Думаю, що рішення зі сторони США і європейської спільноти вже прийняте. Але ми вміщені в рамки Мінського процесу, тому розмови щодо виконання Україною Мінських зобов'язань будуть, хоча б на рівні політичних заяв. Тим не менше, Путін з Донбаса піде, а ось з Криму на сьогоднішній день не піде. Підтверженням тези щодо Донбасу є заяви представників Мінфіну Росії про те, що на наступний рік вони не будуть надавати допомогу певним районам. А “певні райони” - це якраз і є Донбас", - вважає нардеп.

Народний депутат припускає, що такі заяви російської сторони говорять про те, що згортається програма, яка була в Росії щодо Донбасу.

Також Ігор Лапін зазначає, що якщо на кордоні з Росією з'явиться миротворча місія, це може стати приводом затягування часу відходу з наших територій. Адже треба забрати техніку, а танків там багато.

"На сьогоднішній день, за даним розвідки, близько 760 танків знаходиться на території ОРДЛО. За один день їх ніхто не вивезе. Щоб їх вивезти, мають йти ешелони, які моніторяться супутниками. Для Росії це проблема, адже вона вже не зможе сказати на міжнародному рівні, що "руских там не было".

На думку Ігоря Лапіна, на сьогодні одне з наших ключових завдань зберегти санкції.

"Ми не можемо допустити, щоб вони були зняті до того часу, поки не буде вирішене питання Криму. Це завдання нашої дипломатії. Оскільки Європу зараз більш хвилює те, що через санкцій, вони терплять збитки, в першу чергу фінансові. Якщо, наприклад, супутник зафіксує ешелони танків, які Росія вивозить назад до себе з наших територій, тоді усім стане зрозуміло, що в нас все таки була війна. І що не було якоїсь новоутвореної республіки, яка ніби-то боролась за свою незалежність".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.