На Волині одну людину випадково включили до двох виборчкомів

На Волині одну людину випадково включили до двох виборчкомів
На Волині одну і ту ж особу включили до складу Любешівської районної та Любешівської селищної виборчих комісій.

Про це повідомили у громадянській мережі «Опора».

Любешівська районна ТВК прийняла рішення призначити головою однойменної селищної ТВК свою керівницю Тетяну Колесник за поданням місцевої організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Колесник під час засідання, на якому її призначали головою селищної ТВК, була відсутньою, постанову районної комісії підписала секретар Неля Качинська («Опозиційний блок»).

Голова Любешівської РВК Тетяна Колесник зазначила, що подала до БПП особисту заяву з проханням звільнити її з посади голови районної ТВК та виключити зі складу комісії.

У той же відбувалось засідання Центральної виборчої комісії, на якому, за словами голови ТВК, її повинні були виключити зі складу районної комісії. У такому разі вона могла б зайняти посаду голови селищної ТВК.

Взяти коментар у представників Любешівської районної організації БПП з приводу цієї ситуації представникам «Опори» не вдалось.

Прецедент, що виник, Любешівська районна виборча комісія вирішила наступного дня. Вже 16 вересня комісія зібралась на ще одне засідання і прийняла Постанову «Про внесення змін до складу Любешівської селищної виборчої комісії, що здійснюватиме підготовку та проведення перших виборів депутатів селищної об’єднаної територіальної громади і селищного голови 29 жовтня 2017 року», відповідно до якої виключила зі складу Любешівської селищної ТВК Тетяну Колесник. Натомість головою новоствореної комісії було призначено іншу представницю БПП Світлану Шибайко.

Нагадаємо, що відповідно до частини 2 статті 21 Закону України «Про місцеві вибори» громадянин України може одночасно входити до складу лише однієї виборчої комісії, що здійснює підготовку та проведення місцевих виборів чи будь-яких інших виборів, або комісії з референдуму, якщо процес зазначених виборів чи референдуму проводиться одночасно з процесом відповідних місцевих виборів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині одну людину випадково включили до двох виборчкомів
18 вересень, 2017, 22:22