Кіберполіція застерігає від оновлення популярної програми

Кіберполіція застерігає від оновлення популярної програми
Кіберполіція попереджає про зараження одного з оновлень популярної програми «CCleaner».

Про це повідомляє прес-служба відомства, – пише 5 канал.

«18 вересня, від підрозділу компанії «Cisco Talos» стало відомо про зараження одного з оновлень популярної програми «CCleaner», яку створено для допомоги користувачам при здійсненні планового технічного обслуговування своїх систем. Кіберполіція вживає заходів для недопущення інфікування вірусом комп’ютерів українських користувачів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили кіберполіцейські, версію «CCleaner» з шкідливим корисним завантаженням (5.33) випустили у період з 15 серпня до 12 вересня 2017 року.

«Ця версія підписана, використовуючи дійсний цифровий сертифікат, який був випущений компанією-розробником «Symantec Piriform Ltd». Тому користувачі під час завантаження оновлень були впевненні у надійності джерела», – додають правоохоронці.

Зауважимо, що виявлення цієї загрози антивірусними продуктами залишається дуже низьким. І поки невідомо, чи була компанія атакована ззовні, або це лише наслідки дій інсайдера.

Також у кіберполіції відзначили, що Україну ця атака оминула. Водночас, зафіксовано близько сотні IP-адрес, які здійснюють підключення до серверу зловмисників.

«Для недопущення розповсюдження вірусу та усунення усіх технічних проблем, кіберполіція у приватному порядку надішле Інтернет-провайдерам офіційні листи з позначенням IP-адрес інфікованих комп’ютерів для того, щоб користувачі могли самостійно видалити шкідливе програмне забезпечення зі свого персонального комп’ютера», – повідомили у департаменті комунікації кіберполіції.

Поки ж кіберкопи тимчасово не рекомендують використовувати ПЗ «CCleaner» і радять шукати аналогічні продукти. Вони також радять переконатися, що встановлене на комп'ютерних системах антивірусне програмне забезпечення функціонує належним чином та використовує актуальні бази вірусних сигнатур.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У мене стоїть CCleaner з оновленням 5.33 Нічого особливого не помітив, комп'ютер працює в штатному режимі.
Відповісти
Останні новини
Кіберполіція застерігає від оновлення популярної програми
19 вересень, 2017, 08:28