У «Волиньгазі» пояснили, чому в селах під Луцьком нема блакитного палива

У «Волиньгазі» пояснили, чому в селах під Луцьком нема блакитного палива
ПАТ «Волиньгаз» готується до осінньо-зимового періоду, через що у населених пунктах протягом певних періодів може не бути газу.

Про це інформує прес-служба товариства.

Відповідно до «Кодексу газорозподільних систем» працівники «Волиньгазу» у рамках підготовки до осінньо-зимового періоду 4 вересня проводили профілактичні роботи на розподільних мережах і газопроводах до будинків на двох вулицях у с. Милушин Луцького району - Хутірській та Лесі Українки, внаслідок чого село «сидить» без газу.

Газовики про здійснення відповідних заходів повідомили сільську раду 7 вересня, а населення – 13 вересня.

Під час технічного обстеження мереж газопостачання фахівці виявили газопроводи в незадовільну стані, тому на підставі отриманих результатів прийняли рішення про припинення подачі газу споживачам із 12 по 21 вересня та проведення капітального ремонту для безперебійного постачання газу населенню в опалювальний період.
Газопостачання деяким споживачам припинили з 13 вересня, а повністю – 14 вересня з 9:00 до сьогодні.

Ці заходи незаплановані, а вимушені у зв’язку з тим, що споживачі в грубій формі не допускали фахівців газорозподільної компанії до обладнання для проведення відповідних робіт. Такі дії ускладнювали процес швидкого усунення недоліків.

Газопостачання на двох вулицях в селі Милушин планують відновити 20 вересня за умови надання споживачами доступу до кранів на стояках будинків. В іншому випадку - подача газу неможлива, бо це може призвести до аварійної ситуації і тому ПАТ «Волиньгаз» просить місцевих мешканців поставитись із розумінням та забезпечити вільний доступ. Про пуск газу населення попередять додатково відповідними оголошеннями.

«У споживачів, в яких буде виявлено втручання в роботу газових лічильників чи їхню несправність або самовільну заміну газовикористовуючого обладнання, або грубі порушення «Правил безпеки систем газопостачання» до підземних газопроводів подача газу не буде відновлена до повного приведення системи газопостачання у відповідність згідно з нормами чинного законодавства», - наголошують у «Волиньгазі».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Нормами чинного законодавста"-можна перерахувати якими?Кодекс ГРС-це суто внутрішній документ облгазів,який написав їм НКРЄКП(неконституційний орган) і він статусу Закону немає.Вас,шановні споживачі просто "дурять"монополісти і порушники Законів України.Олігархат-це ЗЛО.Якщо ми його не здолаємо-майбутнє України примарне...
Відповісти
Останні новини
У «Волиньгазі» пояснили, чому в селах під Луцьком нема блакитного палива
19 вересень, 2017, 16:23