Волинські поліцейські змагатимуться на чемпіонаті кінологів

Волинські поліцейські змагатимуться на чемпіонаті кінологів
В Ужгороді 26-30 вересня відбудеться І Міжнародний чемпіонат Національної поліції України з багатоборства кінологів.

Волинську поліцію на змаганнях представлятиме молодший інспектор-кінолог Микола Головій з вівчаркою Ніком, - інформує ГУНП у Волинській області.

У кінологічному центрі ГУНП у Волинській області розпочалися фінальні тренування до участі в міжнародному турнірі.

«На чемпіонаті особливу увагу звертатимуть на навички і дисципліни, які найважливіші у повсякденній службовій діяльності. Зокрема, оцінюватимуть загальний курс дресирування, комплекс вправ спеціальної підготовки розшукових собак, пошук людини по сліду, навички з подолання смуг перешкод», - розповів начальник кінологічного центру Анатолій Гловацький.

За підсумками занять кінологи вирішили, що на змаганнях в Ужгороді виступатиме німецька вівчарка Нік. Її підготовкою займається молодший інспектор-кінолог Микола Головій.
«Сподіваємося на добрий виступ нашого вихованця Ніка. Службовий пес демонструє високий рівень підготовки, вміло виконує поставленні завдання. Йому чотири роки. Собака спеціалізується на розшуку по сліду. Участь у чемпіонаті – це його перший такий досвід», - зазначив Микола Головій.

Кінологічний центр є структурним підрозділом волинської поліції. На його базі проводять навчання розшукових, вартових і спеціальних собак з пошуку наркотиків, вибухівки і зброї. Нині тут утримують 25 тварин. З початку року службові собаки понад 350 разів залучалися до розкриття злочинів, скоєних на території області. Вони несуть також службу в зоні проведення антитерористичної операції.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.