Віктор Кривіцький розповів, коли найбільше порушують митні правила

Віктор Кривіцький розповів, коли найбільше порушують митні правила
Начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький проаналізував показники боротьби з контрабандою та протидії митним правопорушенням.

Про зроблені висновки він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Найбільше порушень митних правил відбувається під час переміщення через кордон промислових товарів, сировини та матеріалів (68%). Продовольчі товари були предметами правопорушень у 22%, іноземна валюта – у 8% випадків», - зазначає він.

За його словами, у січні-серпні оформили 53 повідомлення про кримінальні злочини та завели 3111 справ про порушення митних правил. Також за справами наклали штрафів на 18,9 млн грн., застосували конфіскацій на 9,1 млн грн.

«Левова частка (71%) з вартості товарів, які стали предметами правопорушень, стосується порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю та/або недекларування товарів комерційного призначення.

Вкотре інформую, що відповідальність за такі порушення передбачена статтями 471, 472 Митного кодексу України і веде за собою накладення штрафу в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або накладення штрафу в розмірі ста відсотків вартості товарів з їх конфіскацією», - йдеться в дописі Кривіцького.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Віктор Кривіцький розповів, коли найбільше порушують митні правила
20 вересень, 2017, 09:05