Хасиди відгуляли в Умані Новий рік

Хасиди відгуляли в Умані Новий рік
Юдейський (єврейський) новий рік Рош Ха-Шана в 2017 році святкується у четвер, 21 вересня. За іудейським календарем, у цей день настане 5778 рік.

Основні святкові заходи проводяться протягом трьох днів - з 20 по 22 вересня. Одна з головних традицій хасидів на новий рік - паломництво в місто Умань Черкаської області на могилу цадика Нахмана. Ортодоксальні іудеї вважають, що зустріч Нового року в Умані обіцяє щасливий прийдешній рік, - пише Корреспондент.

Молоді прочани-хасиди 20 вересня влаштували в Умані імпровізовану дискотеку. Жителі Умані скаржились, що хасиди смажать шашлики прямо на балконах.

В одного з хасидів в Умані поліція знайшла наркотики - 25 поліетиленових пакетів із каннабісом. Порушено справу, прочанинові загрожує тюремне покарання на термін до трьох років.

Станом на 20 вересня в Умань на святкування єврейського Нового року 2017 прибуло понад 30 тис. хасидів із різних країн. Про це повідомили в Національній поліції в Черкаській області. Це паломники з Америки, Великобританії, Ізраїлю, Мексики, Голландії та Аргентини.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як самі то на новий рік піврайона обригано. Не дають людям погуляти свині.
Відповісти
Останні новини
Хасиди відгуляли в Умані Новий рік
21 вересень, 2017, 09:55
На Волині – 3 села без світла
21 вересень, 2017, 09:40