У Луцьку - хресна хода до Музею волинської ікони

У Луцьку - хресна хода до Музею волинської ікони
У Луцьку, 21 вересня, в день свята Різдва Пресвятої Богородиці, православна церква вшановує кілька чудотворних ікон Божої Матері, серед них – і чудотворний Холмський образ.

Цього дня відбулося щорічне паломництво до Музею волинської ікони, де зберігається чудотворна ікона Пресвятої Богородиці, - пише Волинська правда.

Сюди попрямували два хресні ходи: від Свято-Троїцького кафедрального собору Святої Трійці та храму Холмської ікони Богородиці.

Священнослужителі, студенти та віряни пройшли вулицями міста до Музею волинської ікони, де відслужили Акафіст до Пресвятої Богородиці.

«Цей чудотворний Холмський образ є однією із чотирьох апостольських ікон Божої Матері. Перша із них – Вишгородська, нині Володимирська, друга – Белзька, нині Ченстоховська, і ці образи нині перебувають у сусідніх державах. Ікона Успіння Пресвятої Богородиці перебувала у Києво-Печерській Лаврі, але у 1941 році, коли був підірваний Успенський собор, ця святиня була втрачена. І лише об цей Холмський образ залишився із нами. Ми сьогодні прийшли вшанувати цей святий образ, попросити у Матінки Божої миру для нашої України, піднести молитви за наших рідних і близьких», – сказав у своїй проповіді, канцлер Волинської єпархії УПЦ КП протоієрей Миколай Цап.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.