«Луцьктепло» отримало відстрочку по боргу до 2027 року

«Луцьктепло» отримало відстрочку по боргу до 2027 року
Виконавчий комітет Луцької міської ради зобов’язав КП «Луцьктепло» здійснити погашення заборгованості перед бюджетом Луцька до 2027 року, яка виникла у зв’язку з виконанням гарантійних зобов’язань перед Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Про це йшлося сьогодні, 22 вересня, під час чергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, - пише ІА Волинські новини.

«У 2014 році між «Луцьктепло» і ЄБРР було укладено договір на кредит у 10 мільйонів гривень на виконання робіт з реконструкції тепломереж міста. Умовою було надання гарантії Луцькою міською радою, якщо підприємство саме не зможе погасити кошти. У зв’язку з важкою ситуацією, Луцькрада має погасити кредит. Відповідно до договору КП має повернути ці кошти до бюджету міста. Ми сподіваємося, що підприємство запрацює ефективно до того часу», - зазначила директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова.

Тож, проект рішення директора департаменту фінансів та бюджету Лілію Єлову зобов’язали від імені Луцької міської ради здійснювати виконання договору гарантії, відшкодування та підтримки проекту між Луцькою міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) на суму мільйон 300 тисяч гривень.

Також проект рішення передбачає погашення заборгованості перед бюджетом Луцька до кінця 2027 року, яка виникла у зв’язку з виконанням гарантійних зобов’язань перед Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Відтак, виконком підтримав проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До 2027 р.Луцьктепло буде повним банкрутом і борги перекладуть на споживачів.Потрібно якось відєднуватись від цього пожирача грошей.Закон про ЖКГ ніби дозволяє,правда ще не прийнятий остаточно.
Відповісти