Волинська митниця нарощує обсяги видачі «євросертифікатів»

Волинська митниця нарощує обсяги видачі «євросертифікатів»
З 1 січня 2016 року набула чинності Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами.

Вона передбачає створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, встановлює правила щодо лібералізації торгівлі товарами та послугами, визначає процедури врегулювання торговельних суперечок, окреслює інституційні рамки взаємодії сторін, - повідомили у Волинській митниці ДФС.

Однією із вимог цієї Угоди стало відкриття європейських ринків для українських товарів, тому було запроваджено механізми поступового зниження (скасування) мит і застосування тарифних квот. Товари, що походять з України, під час імпорту до держав ЄС отримують переваги, передбачені Угодою, за умови подання сертифіката форми EUR.1, що дає можливість скасування або зменшення мит.

Відтоді митні органи стали уповноваженими з видачі сертифікатів з перевезення товарів форми EUR.1 та надання статусу уповноваженого (схваленого) експортера суб’єктам ЗЕД.

У 2016 році Волинська митниця видала 1785 сертифікатів з перевезення (походження) товарів форми EUR.1, а за 8 місяців поточного року – 1138.

Крім того для 7 суб’єктів ЗЕД надали статус уповноваженого (схваленого) експортера. Цей статус дає можливість самостійно декларувати преференційне походження товарів у комерційних документах (декларація-інвойс), що значно спрощує процедуру експорту до ЄС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська митниця нарощує обсяги видачі «євросертифікатів»
21 вересень, 2017, 17:41