Волиняни переймають досвід садівництва у експертів з Польщі

Волиняни переймають досвід садівництва у експертів з Польщі
Вже більше місяця на Волині реалізовують проект «Підтримка україно-польських ініціатив щодо розвитку садівництва та ягідництва у Волинській області».

Проект покликаний сприяти започаткуванню розвитку аграрної справи (ягідництво, садівництво) у сільській місцевості області шляхом започаткування жителями власної справи, - повідомили у ВОГО "Фонд місцевого розвитку"

Перевагою проекту є залучення партнерів з Польщі, які готові ділитися досвідом та презентувати українцям впроваджені інноваційні підходи у вищеназваній галузі.

Впродовж серпня тривав відбір учасників, в якому взяли участь мешканці сільської місцевості, в тому числі учасники АТО та внутрішньо переміщені особи (68 осіб).

15-17 вересня стартували перші заплановані у рамках проекту тренінги. Заходи відбулися у приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.

Тематика перших навчань передбачала ознайомлення учасників із досвідом Польщі у сфері ягідництва та садівництва. Зокрема було представлено завдання та подальшй план реалізації проекту та проведено практичний семінар щодо захисту садових рослин від хвороб та шкідників.

Протягом трьох днів тренінги відвідали більше 50 учасників з 15 районів Волинської області. Серед них були і досвідчені садівники, і початківці, які шукають способів покращення свого господарювання, а тому нові знання, технології та підходи стануть їм у нагоді.

«Я і раніше цікавився цією темою, шукав серед поляків фахівців. Відчув, що формат цього навчання мені підходить. Лектори не просто відчитали, вони пообіцяли контролювати, допомагати, давати поради. Підказали, як брати зразки грунту і як передавати їх на аналіз в лабораторії, як згідно з отриманими данними визначити систему живлення. Подібних практичних порад ніде не знайдеш, а тут ми це дізналися. Якби п'ять років тому я мав цю інформацію, у нас в країні було б на одне невелике підприємство більше», - поділився враженням Дрелюк Ігор.

«Даний проект є дуже цікавим, не типовим, спрямованим на результат. Більше того, він враховує специфіку розвитку аграрного сектору на Волині. Польські партнери, які мають напрацювання та досвід в сфері ягідництва та садівництва, як добрі сусіди, готові поділитися своїми знаннями. Цей проект є цікавим для Консульства, бо сприяє налагодженню транскордонних контактів і матиме реальний ефект для пересічних жителів Волинської області», - прокоментував подію віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни переймають досвід садівництва у експертів з Польщі
22 вересень, 2017, 10:07