Патріотична акція у Ковелі: «мирні» пісні та паперові голуби. ВІДЕО

Патріотична акція у Ковелі: «мирні» пісні та паперові голуби. ВІДЕО
Учні ковельських шкіл провели патріотичну акцію “Голуб миру”: діти читали вірші та співали пісні про мир, роздавали перехожим виготовлені власноруч паперові голуби — символи миру на планеті.

До акції долучилися і дорослі, - повідомляє ТЦК.

Серед них - і воїни АТО, які захищали мир та територіальну цілісність України у неоголошеній війні на сході нашої країни, - повідомляє "Телевізійний центр Ковель".

“Для мене мир — це коли кожна людина спокійна і не думає, що на війні хтотсь гине. Коли в кожній домівці лунає сміх, панує радість. І ніхто не хвилюється за своїх рідних, бо всі знають, що твої близькі біля тебе і вони ні з ким не воюють...”

Так учениця ЗОШ №3 Аня Степанюк пояснює свою присутність на акції “Голуб миру”. З ініціативи Ради старшокласників та управління освіти в центрі міста зібралися учні міських шкіл, аби засвідчити свою прихильність ідеям миру та солідарності між народами світу.

- “Це свято, яке пробуджує почуття патріотизму до своєї держави, свого міста. І сьогодні ми засвідчили такою спільною учнівською родиною про те, що учнівська молодь Ковеля не байдужа до того, що відбувається в країні. І вони є гідними громадянами нашого міста і нашої держави...”, - говорить методист міського управління освіти Жанна Колеснікова.

Цінність миру сьогодні зрозуміла кожному українцеві: третій рік поспіль у неоголошеній війні Україна стримує зазіхання агресора на її територіальну цілісність. Учасник АТО Леонід Хвещук переконаний: найцінніша зброя українців — любов до рідної землі.

- “Напевно наш дух допомагає. Саме наш дух допомагає нам жити, і боротися. Самі розумієте — техніки доброї у нас немає, нічого такого... А дух патріотизму - він залишився. І все таки — це наша земля...”

До молоді також звернувся почесний громадянин Ковеля Анатолій Семенюк. Школярі читали вірші про мир та співали антивоєнні пісні.
- “Мир — це в першу чергу стан душі. Ми повинні об'єднатися і зробити щось корисне для своєї країни”, - зазначає учасник акції Назар Білуха.

Спеціально до акції “Голуб миру” учні підготували і танцювальний флешмоб.

- “Ми активно тренувалися робити всі ці рухи, адже ми дуже любимо нашу Україну...”, - говорить учасниця акції Настя Вдов'як.

На завершення діти роздали ковельчанам паперові голуби з побажаннями миру та добра. Своєму місту. І своїй країні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Патріотична акція у Ковелі: «мирні» пісні та паперові голуби. ВІДЕО
22 вересень, 2017, 17:54