У Луцьку відкрили пам'ятну дошку загиблому герою

У Луцьку відкрили пам'ятну дошку загиблому герою
У Луцьку відкрили та освятили пам’ятну дошку загиблому бійцю Максиму Гринчишину. Командир зенітно-ракетного взводу 1-го механізованого батальйону 72-ї ОМБР загинув 19 лютого 2017-го року. Дошку відкрили на стіні луцької школи №9, де колись вчився військовослужбовець.

Відкриття дошки відбулось в п’ятницю, 22 вересня.

У школі з нагоди відкриття дошки відбулась «лінійка», під час якої згадували про життя Максима Гринчишина та його участь в АТО. На лінійку також прийшли друзі загиблого атовця, волонтери, військовослужбовці, священики та представники влади.

Директор луцької школи №9 Олександр Дубина зазначив, що Максим любив свою країну і не вагався, чи потрібно йти захищати її від ворога.

«Ми зібралися тут із сумної нагоди, щоб відкрити меморіальний знак нашому випускникові Максиму Гринчишину. Це людина, яка безмежно любила свою Батьківщину і ні хвилини не задумувалася, де вона повинна бути, коли над нашою країною нависла небезпека», -
звернувся до присутніх Олександр Дубина.





Брат Максима Гринчишина Дмитро Літушко зазначив, що багато біди трапляється через людську байдужість.

«Я впевнений, що вам, так само, як і мені, тяжко зрозуміти, що в 21-му столітті ми застали війну. Але це все трапляється через нашу байдужість. Ми байдужі до великої кількості людей, які хочуть дійсно щось робити. Ми зосереджуємось на чомусь іншому. На матеріальному і ми зовсім не в ту сторону дивимось. Ми навіть байдужі до самих себе. За всіх загиблих ми повинні, як мінімум, молитись та не зраджувати її принципам. Тому я прошу вас всіх, коли будете проходити біля стелли, просто станьте і помоліться», - зазначив Дмитро.

Також до присутніх звернулась дівчина загиблого бійця Любава Казмірчук.

«Він був із тих, хто йде попереду. З тих, хто дуже часто був готовий до всього. Коли він народився, то мав проблеми зі здоров’ям. Лікарі сказали, що він не зможе бути військовим та льотчиком. Однак, Максим вирішив стати військовим і йому це вдалось. З самого дитинства він дуже любив читати. І для того, аби не заважати рідним спати, то він ховався під ковдрою з ліхтариком і так читав. На Сході він також багато читав, в більшості - військову літературу, щоб вдосконалювати свої вміння», - зазначила дівчина.


«Хтось із друзів сказав, що Максим був людиною, глибини якої ми навряд чи колись досягнемо. Це справді так. Він був надзвичайно ерудований та наполегливий», - додала вона.

На завершення заходу усі присутні виконали Гімн України. Пізніше на вулиці відбулось відкриття та освячення пам’ятної дошки Максиму Гринчишину.










Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відкрили пам'ятну дошку загиблому герою
22 вересень, 2017, 15:01