Ігор Лапін про реформи: люди не знають, хто винний, а звинувачують всіх

Ігор Лапін про реформи: люди не знають, хто винний, а звинувачують всіх
Опозиція зловживає правом і Регламентом Верховної Ради, затягуючи ухвалення потрібних для суспільства реформ, щоб потім вивести людей на вулиці і розповідати, яка погана влада, бо не ухвалює реформи.

Про це заявив представник фракції “Народний фронт” Ігор Лапін в інтерв'ю журналістам, - повідомили у прес-службі Народного фронту.

Він зауважив, що у презентованому сьогодні урядом проекті державного бюджету на 2018 рік враховані основні тези пенсійної та медичної реформ, тобто для ухвалення бюджету необхідно спочатку ухвалити ці реформи.

Однак, як наголосив народний депутат, через неконструктивні дії опозиції, в першу чергу фракції “Батьківщина”, яка подала до законопроектів тисячі поправок, що суттєво затягує процес їх розгляду, цього до сих пір не зроблено.

Так, за словами Ігоря Лапіна, лише до проекту судової реформи, яка розглядається перед пенсійною, депутати “Батьківщини” подали близько чотирьох тисяч поправок. При чому, як повідомив Ігор Лапін, під час розгляду цього законопроекту на Комітеті ВР з питань правової політики та правосуддя, членом його він є, депутати від “Батьківщини”, на відміну від представників інших фракцій, не хотіли йти на компроміси щодо своїх поправок.

“Коли можна знайти компроміс по певній категорії поправок, виділити основне, а от той спам відкинути, то тут немає проблем. А з фракцією Юлії Тимошенко тут є проблема. У них є чотири тисячі поправок і в них є приблизно чотири тисячі хвилин для виступів (по одній хвилині на поправку. - Ред.). І коли оголошують поправку і пан Одарченко (представник “Батьківщини”. - Ред.) починає розповідати про недолугість пенсійної реформи, тобто навіть не по суті виступає. І коли голова парламенту його зупиняє... Але все це час”, - пояснив парламентар.

На його переконання, такий законодавчий “спам” у вигляді неконструктивних поправок є зловживанням правом.

“Це направлено на те, щоб потім вивести пенсіонерів і сказати, які у владі негідники, тому що головні тези опозиційної фракції Юлії Тимошенко якраз і полягають у турботі про пенсіонерів тощо. І потім вони будуть казати, що “ось у нас пенсіонери за межею бідності”, - підкреслив представник фракції “Народний фронт”.

У той же час, за оцінкою Ігоря Лапіна, запропонована пенсійна реформа є справедливою і на її ухвалення справді чекають люди. Він повідомив, що до нього особисто звертається багато громадян і питають, коли ж нарешті Верховна Рада ухвалить цю реформу.

“Коли люди не знають, хто винуватий, пишуть: Верховна Рада винувата, бо не прийняла пенсійну реформу, і кажуть “сволочі” на всіх. Тому я ще раз наголошую, що це є зловживання правом”, - резюмував народний депутат.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ігор Лапін про реформи: люди не знають, хто винний, а звинувачують всіх
22 вересень, 2017, 15:46