Комунальники розповіли, що заважає швидко чистити Луцьк від снігу

Комунальники розповіли, що заважає швидко чистити Луцьк від снігу
Припаркові автомобілі на проїжджих частинах, брак техніки та її потужності заважають комунальним службам міста оперативно справлятися зі снігопадом.

Про це йшлося 17 грудня під час наради міського голови Луцька Миколи Романюка.

Нагадаємо, що протягом вихідних днів, 15 та 16 грудня, у Луцьку випало близько 50 сантиметрів снігу. Через це ускладнився рух по дорогам, утворилися кучугури на вулицях та у дворах.

Нині, 17 грудня, зі слів директора департаменту житлово-комунального господарства Івана Кубіцького у місті залучено до прибирання близько 60 одиниць техніки. Серед них – 30 одиниць залученої техніки.

В тому числі до роботи приступив ротор з військового аеродрому, що відкидає сніг на 30 метрів. До прибирання залучили підприємців, директорів освітніх закладів, працівників ЖКП та безробітних з центру зайнятості.

Серед проблем з якими зіткнулися комунальники – це нестача спецтранспорту чи припаркований на проїжджій частині транспорт. Адже через машини техніка не може очистити дорогу. Нагадаємо, що вранці по цій же ж причині затор утворився на вулиці Винниченка в центрі Луцька.

«По вулиці Ківерцівській заїзду до організацій немає. Біля шляхопроводу транспорт весь залишили і пішли на робочі місця», - зазначив начальник Луцького відділу Державтоінспекції Віктор
Главічка.

Зі слів правоохоронця в’їзд вантажівок до міста нині узагалі заборонений. Іван Кубіцький каже, що проблеми через припаркований транспорт є на вулицях Конякіна, Винниченка, Гордіюк, Відродження. А проспект Соборності узагалі звузився на ніч до однієї смуги.

«Техніка використовувалася не ефективно. Можливості прочистити вулицю не було», - зазначив Кубіцький.

«Ми зверталися і вчора, і сьогодні, і ще раз звертаємося. Я розумію, що є такі прибудинкові території, де важко заїхати, або до фірми важко заїхати. Але треба аби і фірма розчищала доїзди, щоб не паркувалися на дорозі. Візьмемо вулицю Богдана Хмельницького. Права сторона вся заставлена автомобілями», - зазначив міський голова Микола Романюк.

Окрім цього залучена у підприємств техніка не пристосована до роботи уночі, а саме тоді очистка найбільш ефективна. Комунальники кажуть, аби якісно очистити вулицю необхідно принаймні два трактори на вулицю. Один аби пробивав сніг, а інший – його відгортав.

Зі слів міського голови Миколи Романюка сьогодні, 17 грудня, від снігу очистити сподіваються головні дороги, тротуари та двори, аби був заїзд машин екстрених служб. А вже завтра почнуть сніг вивозити з міста.

Мер каже, що люди з розумінням ставляться до ситуації. З 40 звернень громадян протягом вихідних було лише 2 прохання розчистити сніг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: негода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таке враження, що в нас ніколи не було сніжної зими. І от вам несподіванка...А такі були запевнення, що є техніка, її вдосталь. А виявляється слова міськради мильна бульбашка. Хай голова ї його зами беруть лопати і зі звичайними лучанами відкинуть сніг хоч біля мерії: 50 м в одну і другу сторони, як це заставляють робити вчителів.
Відповісти
Не звертаються, бо знають що адекватної реакції влади всеодно не буде. Бо нашої влади зима - завжди несподіванка. А відносно запевнень міського голови, що до кінця цього дня навіть дворові території будуть очищені від снігу, то це звичайний блеф, як завжди. Бо навіть невеликі вулиці в центральній частині міста і досі непроїздні.
Відповісти
а стоянку біля місьради вичистили ще винеділю
Що казати? Їм трактори чистять, а нам закупляють лопати :-)
Відповісти
Останні новини
Комунальники розповіли, що заважає швидко чистити Луцьк від снігу
17 грудень, 2012, 15:44