У Львівській області 50 людей отруїлися рибою

У Львівській області 50 людей отруїлися рибою
Львівські медики зафіксували уже 54 особи, що отруїлися вудженою рибою, яку вони придбали на Привокзальному ринку у Львові.

Серед постраждалих – семеро дітей, - інформує ZAXID.NET.

Причина спалаху кишкової інфекції досі не встановлена, але медики припускають, що це сальмонельоз. Це найбільший спалах кишкової інфекції у Львові цього року.

Як повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, станом на вечір неділі, 24 вересня, у Львівській обласній інфекційній лікарні лежить 48 осіб, ще двоє госпіталізовані у Пустомитівську районну лікарню. Серед хворих – семеро дітей. Ще четверо пацієнтів, які звернулися до медиків з того ж приводу, від госпіталізації відмовились і лікуються амбулаторно.

За словами Наталії Тімко, поки невідомо, яка саме інфекція стала причиною харчового отруєння, оскільки результати лабораторних досліджень ще не готові. Орієнтовно, вони будуть у вівторок.

Нагадаємо, що перші масові звернення зі скаргами на харчове отруєння львівські медики зафіксували ще у п’ятницю. З’ясувалося, що усі постраждалі вживали скумбрію гарячого копчення, яку придбали у закритому павільйоні Привокзального ринку у Львові. Виявилось, що продавчиня напередодні купила 25 кг замороженої риби і в домашніх умовах її вудила.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею 325 ч.1 ККУ – порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Санкція статті передбачає штраф 1700 грн. або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Львівській області 50 людей отруїлися рибою
25 вересень, 2017, 01:43