«Ця інформація висмоктана з пальця», - Гунчик про новину від ЗМІ Палиці

«Ця інформація висмоктана з пальця», - Гунчик про новину від ЗМІ Палиці
Голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик закликав журналістів Інформаційного агентства «Волинські Новини» не викривлювати інформацію та дотримуватися журналістської етики.

Про це йшлося під час оперативної наради 25 вересня.

«Поведу себе дуже чемно і толерантно стосовно вас, та попросив би подавати інформацію чесно», - зауважив Гунчик, звертаючись до журналіста «Волинських новин». Губернатор пригадав ситуацію, коли журналісти намагалися потрапити на закриту нараду та, за його словами, вдиралися до кабінету очільника ОДА.

Він зауважив, що невідомо звідки «Волинські новини» взяли інформацію, нібито на засіданні будуть розглядати питання стосовно виділення землі учасникам АТО, адже це неправда.

«Ця інформація висмоктана з пальця», - наголосив Гунчик. На нараді мали розглядати радше організаційні питання через реорганізацію структури. Тож аби розмежувати питання кадастру та низки звернень стосовно землі, які надходять в ОДА, й зібралися в адміністрації. Прикро голові ОДА, що привели людину, яка відвоювала.

«Якщо така інформація буде продовжуватися, я такі видання просто не буду запрошувати на наради. Введу для вас табу. Це моє право», - каже губернатор.

Наголосив він і на непорядності практики «вдиратися в кабінети». Мовляв, очільник ОДА не ходить по редакціях подібним чином, тож журналісти мають дотримуватися принаймні елементарної етики та порядності.

«Мало того, що відверто збрехали про суть цієї наради, та тут ще й поведінка», - повідомив Гунчик. Він пригадав, що не дає жодних коментарів «Аверсу» через виривання слів із контексту і до телекомпанії може приєднатися й «Волинські новини».

«Два видання в області, які на сьогоднішній день є явними факторами жовтої преси», -каже губернатор. Адже вказане інформагенство, за його словами, постійно перекручує його інтерв'ю та вириває фрази з контексту.

«Жаль, що не написали, що голова ОДА побив журналістів, тоді б все було на місці», - зауважив посадовець. Тому він попросив задуматися над питаннями журналістської етики. Мовляв, сьогодні журналісти працюють на одну команду, завтра можуть працювати на іншу, але їм і надалі доведеться дивитися в очі волинян.

Нагадаємо, телеканал «Аверс» і Інформаційне агентство «Волинські новини» входять до медіа-пулу голови Волиньради, укропівця Ігоря Палиці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
волинська преса - не читабельна!
Відповісти
Дехто з журналістів вже у соцмережах коментує і каже, що то типу цензура... А те що ВН і Аверс роблять - як то взагалі назвати, а панове журналісти???
Відповісти
Володимире Петровичу! Наведіть порядок в прес-службі ОДА! Грубе відношення ( крила виросли).
Відповісти
Останні новини
«Ця інформація висмоктана з пальця», - Гунчик про новину від ЗМІ Палиці
25 вересень, 2017, 09:58