У Луцьку перекривають труби, щоб не платити за опалення

У Луцьку перекривають труби, щоб не платити за опалення
У новому десятиповерховому житловому комплексі «Діамант», що на вулиці Дубнівській у Луцьку в 10 квартирах опломбовані теплові вводи.

Мешканці пояснюють такі дії тим, що вони не проживають на даний час у цих помешканнях і тому платити за теплопостачання не хочуть, - пише «Волинська правда».

Проте ДКП «Луцьктепло» вважає такі дії порушенням законодавства користування теплоенергією у багатоквартирних будинках.

Відповідне звернення щодо порушення ДКП «Луцьктепло» розподільного обліку комунальних послуг ОСББ сьогодні, 25 вересня, розглядали члени постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Як розповів представник ДКП «Луцьктепла», коли ОСББ «Діамант-Луцьк» передавали дахову котельню ДКП для встановлення загально будинкового лічильника обліку тепла, обумовлювалося, що представники ОСББ будуть один раз в місяць знімати з нього показники.

Проте у деяких квартирах є опломбовані вводи теплової енергії, таким чином власник квартир не платять за тепло. Хоча на думку тепловиків, це порушує права інших мешканців, які платять за тепло, а мусять бути сусідами холодних квартир. Адже при будівництві багатоквартирних будинків закладалась умова, що опалюються не окремі квартири, а весь будинок. А у відключених квартирах є тепловіддача від стояків, під’їзди теж опалюються.

«Ввводи на ці квартири повинні бути розпломбовані. Я розумію, що хтось хоче зекономити, тому ви повинні розглянути варіант укладення договору з надання теплової енергії з ОСББ, а не з кожним квартиронаймачем. А тоді вже нехай це буде їх внутрішньою проблемою», – зазначив голова комісії Андрій Козюра.

Депутати радять ДКП «Луцьктепло» заключати договори з колективним власником, так як це роблять в інших регіонах країни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В кожну квартиру прилади обліку. Отодді не буде проблем.А не перекладати їх на ОСББ. І взагалі коли не буде монополії тоді всі проблеми зникнуть.
Відповісти
Я голова правління цього будинку. Це називається "нас оженили без нас жеж". Головне по нашому ж листу запросили відповідача, а позивача ні. Я вже не кажу що перекрутили факти. Ось так наші обранці "чують" своїх виборців.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку перекривають труби, щоб не платити за опалення
25 вересень, 2017, 14:19