Автозлодії обкрадають авто під луцькими супермаркетами, бо там немає відеокамер

Автозлодії обкрадають авто під луцькими супермаркетами, бо там немає відеокамер
Луцькі міліціонери просять у міського бюджету виділити 450 тисяч гривень для оснащення небезпечних вулиць відеокамерами.

Відповідні видатки передбачені у програмі заходів щодо забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності на 2013 – 2015 роки.

Програму 17 грудня рекомендувала ухвалити постійна депутатська комісія з питань бюджету і фінансів.

Камери планують встановити на аварійно небезпечних ділянках вулиць та у місцях найбільш частих порушень громадського порядку. Нині зі слів начальника Луцького міськвідділу Віталія Бортнюка працює лише камера на Театральному майдані.

Хоча системи відеонагляду покращують розкриття злочинів, встановлювати їх не поспішають навіть великі супермаркети міста. Зі слів головного міліціонера Луцька, протягом останнього часу було зафіксовано 40 випадків крадіжок з авто, припаркованих біля супермаркетів. Розкрити такі злочини практично не можливо, каже правоохоронець.

«40 таких випадків. При чому «Там-Там», «Гостинець», «Гранд-Волинь», Північний ринок… Гранд-Волинь зараз встановлюють відеонагляд. «Там-там» пообіцяли у першому кварталі. У «Сільпо» кажу: у вас машини обкрадають. А вони кажуть, що може встановлять, якщо включать у видатки», - зазначає Бортнюк.

Загалом програма розрахована на 2013-2015 роки та передбачає фінансування 1 мільйон 350 тисяч гривень. Тобто, по 450 тисяч гривень у рік. З них щороку 150 тисяч розраховане на встановлення відео обладнання.

Крім встановлення відеокамер передбачена оплата комунальних послуг у дільничних пунктах міліції, компенсація витрат на пальне, зимових шин для автомобілів, заохочення працівників.

Начальник Луцького міськвідділу міліції, який призначений півтора місяці тому, Віталій Бортнюк зазначив, що дільничні пункти міліції - не у найкращому стані. У більш-менш доброму стані знаходиться лише пункт на проспекті Волі.

«Я як подивився, вибачте за грубість, у 80-тих роках я там був запрошений і там усе те залишилося. Комп’ютерна техніка – це дякуючи лише комерційним і державним структурам, які здійснюють діяльність в тому чи іншому районі, і з барського плеча техніку, яка свій ресурс відходила в них, можуть дати дільничним», - поділився враженням від одного з пунктів міліції Бортнюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А куди поділися відеокамери, яки були придбані за кошти місцевого бюджету та передані міськвідділу МВС???
Відповісти
на выборы забрали.
Відповісти
Чи є та камера на театральному чи немає толку з неї ніякого "планету з сонячного годинника вкрали а вона не працювала" то на біса вона там а може то просто бутафорська камера для вигляду?...... На мою думку поставити камери треба для реальної роботи і для спостереженя не для галочки.
Відповісти
Останні новини
Автозлодії обкрадають авто під луцькими супермаркетами, бо там немає відеокамер
17 грудень, 2012, 18:33