Готують нові тарифи на опалення в Луцьку

Готують нові тарифи на опалення в Луцьку
У Луцьку обговорили проект тарифу на тепло, який наприкінці серпня передали до міської ради.

Про це йшлося на нараді у ЦНАПі за участі представників місцевої влади і ДКП «Луцьктепло», - повідомляє Район. Луцьк.

Вартість тарифу на опалення зараз опрацьовують чиновники мерії. На нараді пояснили, що у 2015 році збитки підприємства сягнули майже 12 мільйонів гривень, а вже у 2016 році – 57 мільйонів. Ситуацію, яка склалася на підприємстві, називають катастрофічною.

Варто додати, що на сьогодні ДКП «Луцьктепло» подало не всі документи для встановлення нових тарифів для населення, хоча новий тариф має бути затверджений на місцевому рівні до 1 листопада.

У зв'язку з цим у міськраді очікують від комунального підприємства повної структуризації планового тарифу, розрахунку загальновиробничих адміністративних витрат та їх розподілу, а також порівняльної структури діючого тарифу.

Без цих документів продовжувати формувати плату за теплопостачання не можна, і вже з’явилися сумніви, що до 1 листопада це не встигнуть зробити. Тому на нараді звернулися до «Луцьктепло», аби на цьому тижні вони обов’язково подали всі документи.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна зауважила, що такі документи не можуть подати без погодження окремих складових тарифу.

«Ми затрималися, бо більше місяця не погоджувався штатний розклад Луцькою міською радою. Це все взаємопов’язані речі. 26 вересня зранку ми надамо весь пакет документів із підписами», – запевнила директор ДКП.
На засіданні зауважили, що так, як у цьому міжсезонні, «Луцьктепло» не працювало ніколи. Перш за все, це пов'язують з високою заборгованістю по субсидіях і пільгах. Нині заборгованість сягає орієнтовно 74 мільйони гривень – такого боргу не було ніколи.

Зрештою, з новою ціною на теплопостачання так і не визначились. Наступну нараду планують провести у четвер, 28 вересня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так і не зрозуміло, як нові тарифи змінять ціну. Якщо збільшать-перестануть платити ті хто ще раніше платив. А хто не платив-на фоні нових боржників про них забудуть.
А чому луцьктепло не скоротить штат дармоїдів як роблять інші структури?! Чи Малютіна в зговорі з профкомом і боїться долі Киричука?
Відповісти
Я в шоці!Про яке збільшення тарифів ви говорите?Чому повинні платити за тих хто не платить!?Мене борги інших не повинні цікатити!А тим більше, впливати на збільшення тарифу!
Відповісти
Останні новини
Готують нові тарифи на опалення в Луцьку
25 вересень, 2017, 21:32