Син Героя з Волині мріє про спортивний куточок-трансформер

Син Героя з Волині мріє про спортивний куточок-трансформер
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Нашому черговому іменинникові скоро виповниться чотири роки.
Матвійко син Героя Максима Ляшука (позивний «Яр») лейтенанта міліції, командира взводу № 2 Роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» при УМВС України.

Загинув 29 серпня 2014 року в «зеленому коридорі», коли разом із добровольчими батальйонами та військовими колоною покидали місце кривавої битви. У той же день, коли сталася трагедія під Іловайськом, синочок Максима, якому тоді було десять із половиною місяців, зробив свої перші кроки.

Інформація про батька хлопчика є у Книзі пам’яті. Деталі за посиланням.

Молода вдова Ольга Ляшук запевняла на могилі свого чоловіка: «Ми всі втратили багато, а Матвійко – найбільше, бо не матиме власних спогадів про татка, а знатиме його лише із розповідей близьких. Я обіцяю тут, перед усіма, що син виросте, знаючи про подвиг батька і шануючи його пам’ять. Матвійко гордитиметься тим, що він син Героя і непохитно дотримується своєї обітниці».

Оля постійно дякує Богу, що у неї є синочок. Стверджує, що це найбільша радість і щастя у її житті. Коли вона сумує, то Матвійчик завжди цікавиться чому, що сталось, тому мама постійно старається не давати волю почуттям при дитині. Коли все ж не втримається, то наш іменинник завжди обійме і поцілує, скаже: «Мама, яка ти гарна, хороша, я так тебе люблю!» А що ще треба мамі?

Хоч Матвійко відвідував дитячий садок дуже мало у зв’язку зі станом здоров’я, але він дуже допитливий і цікавиться різними видами техніки. Хлопчик не просто грається іграшкою, а намагається зрозуміти як вона влаштована, це стосується і найрізноманітніших явищ природи та процесів в організмі. А коли бачить у друзів зламану машинку, то каже, що треба відвезти її до діда Вови у майстерню та обов’язково відремонтувати.

Матвійко ще не має сформованого уявлення про те, ким мріє стати. Одного дня він мріє працювати на підйомному крані, а іншого – літати, як ракета. Мама вірить, що його допитливість та наполегливість допоможуть у майбутньому здобути бажану професію, яка дозволить отримувати задоволення від роботи та приносити користь іншим.

Матвійко дуже любить дивитись мультики про Покойо, Фіксиків, Свинку Пеппу, Робокара Поллі та Героїв у масках.

Одного разу перед сном Матвій не прибрав свої іграшки. Мама вирішила пожартувати над ним. Прибрала все, дочекалась поки він прокинеться і каже: «Матвійку, а мама – чарівниця, я зараз приберу усі іграшки, що ти порозкидав: «Чари-бари приберись!» Матвійко забігає у кімнату, а там порядок. Здивуванню не було меж. Він все питав: «Мамо, як ти це зробила?» Але ж чарівники не видають секретів.

Нарешті Матвійко каже: «А я теж чарівник, дивись! Чари-бари, хай буде безлад!» і побіг знову перевертати усе догори дном. От такий маленький Поттер.

У селі у Матвійка власний зоопарк. Є справжні мама Свинка, тато Свин, Пеппа і Джордж, є кролики, різна птиця, собаки – Марс, Бімка, такса Тіна та два чорних коти: Вуглик і Нічка. Матвійко має свій город, дбає про господарство, підростає справжнім фермером.

У Матвійка багато прикладів для наслідування. У кожного він бере певні риси та вміння для себе: у дідуся Вови любов до техніки та її ремонту, у дідуся Колі – до майстрування із дерева, деревообробних станків, у бабусі Валі – любов до медицини, у бабусі Наташі – любов до квітів, природи.

Хоч наш іменник ще маленький, але у нього є вже обов’язки у сім’ї – прибирати свої іграшки, але поки він з мамою над цим ще працює. Він вважає, що розкидані всюди іграшки – це робоча обстановка.

У Матвійка були вроджені проблеми із серцем, через це він часто хворів і мав слабкий імунітет. Майже рік тому йому провели операцію і, дякувати Богу і чудовим спеціалістам, все добре. Через часті походи до лікарів Матвій почав цікавитись медициною і знає про віруси, бактерії і хвороби. Навіть приписує лікування, коли в когось щось болить (в основному із рекламних роликів). Одного разу бабуся сказала, що у неї болять ноги, а він відповів, що треба купити Фастум-Гель.

Від татка Матвійко перейняв не тільки безстрашність, але й шалену любов до подорожей. Завдяки друзям з «Народного Тилу» Матвій побував у Карпатах та вже вдруге – на реабілітаційному відпочинку у Болгарії.

Хоча сім’я отримала всі компенсації та виплати від держави, та оскільки дітки швидко ростуть, то одяг та взуття актуальні завжди. Тим більше, що триває ремонт у Матвійковій кімнаті. До дня народження синочка мама хоче зробити йому сюрприз.

Волонтери проекту «Діти Небесного Легіону» закликають волинян допомогти влаштувати дитині свято.

Інформація для благодійників: день народження Матвія 12 жовтня, йому буде 4 роки. Розмір одягу 110-116 (на 5 років), розмір взуття 28-29.
Омріяний подарунок: спортивний куточок-трансформер.

Маєте бажання підтримати дитину – переказуйте кошти координатору проекту: картка ПриватБанку: 4149-4978-1590-0321 (Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте допомогу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Син Героя з Волині мріє про спортивний куточок-трансформер
26 вересень, 2017, 18:06