Субсидії для квартирантів: які документи потрібні

Субсидії для квартирантів: які документи потрібні
В Україні можна отримати субсидію, якщо житло орендоване.

Що потрібно, щоб оформити державну допомогу не за місцем реєстрації, з'ясовували журналісти Сьогодні.

Наприклад родина Катерини Кундельської влітку платить за воду і світло по 500-600 гривень на місяць, а взимку через опалення сума в платіжках збільшується втричі. Для цієї родини такі витрати виявилися непідйомними, адже, крім "комуналки", доводиться сплачувати ще й оренду квартири.

"Ми платимо 4000 за квартиру і плюс ще комунальні платежі і, відповідно, коли вони зростають в зимовий період, ця сума істотно позначається на родинному бюджеті", – нарікає Катерина.

І навіть знімаючи житло, можна оформити субсидію, – кажуть в Мінсоцполітики. До стандартного пакету документів потрібно прикласти договір про оренду приміщення.

"Тобто повинні бути вказані сторони, які уклали відповідний договір – хто здає, хто знімає, їх реквізити або дані, потім слідує вичерпний перелік осіб, які знімають житло, – по суті склад родини. І основною вимогою є вказівка того, яка зі сторін сплачує комунальні послуги", – пояснив директор департаменту державної соцдопомоги Віталій Музиченко.

А ось розмір субсидії призначається індивідуально.

"Сьогодні встановлена межа – 15% від загального доходу домогосподарств. Треба враховувати так звані соціальні норми як за житлом, так і за кількістю соціальних послуг, які споживаються", – говорить член правління ГО "Комунальна країна" Віта Струкова.

Наприклад, сукупний дохід родини з трьох осіб, де двоє працюють – 7000 гривень. При цьому за комуналку їм нараховують 2500 гривень. Оформляючи субсидію, родина економить 1050 гривень: 7000-15% = 1050; 2500-1050 = 1450 грн.

Втім, в субсидії можуть і відмовити. Серед причин – заборгованість, яка перевищує 340 гривень, або великі покупки за останній рік на суму понад 50 000 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
7000-15% = 1050?????? Що ви курите, чи не всі мухомори поїли?
Відповісти
Останні новини
Субсидії для квартирантів: які документи потрібні
26 вересень, 2017, 15:40