Комунальні підприємства міста «кинули» лучан на 40 мільйонів?

Комунальні підприємства міста «кинули» лучан на 40 мільйонів?
Комунальні підприємства міста за результатами роботи протягом трьох кварталів отримали 40 мільйонів збитків.

Про це під час засідання бюджетної комісії 17 грудня повідомив заступник луцького міського голови Василь Байцим.

Він, зокрема, зазначив, що ЖКП №2 має 700 тисяч боргів, а КП «Луцьктепло» - 15 мільйонів гривень. Особливу увагу депутатів привернула діяльність Луцького підприємства електротранспорту, яке займається громадськими перевезеннями.

Василь Байцим повідомив, що два роки тому це підприємство виграло тендер на перевезення 10 маршрутів в місті.

«За цих два роки, ЛПЕ чистими від того, що надають транспортні послуги, отримало 5,630 мільйонів гривень. Плюс, коли міський голова звернувся до голови облдержадміністрації, було добавлено майже 4 мільйона субвенцій. Грубо кажучи 10 мільйонів гривень», - зазначив Байцим.

Депутати та чиновники припускають, що гроші на підприємстві просто крадуть. А Василь Байцим зазначив, що вимагав навіть встановити камери спостереження на в’їздах, виїздах та біля кас підприємства.

«Я не можу зрозуміти чому у приватника перевезення прибуткові. А у ЛПЕ – вони збиткові», - додав заступник міського голови. Байцим каже, що виступає за ліквідацію узагалі такої форми як комунальні підприємства.

Адже у місті є 27 підприємств, які мають згідно зі статутом надавати 25% прибутку у міських бюджет. Натомість – нарощують борги.

«Скільки коштує побудувати дитячий садочок? 25 мільйонів. А ми маємо мінус 40 мільйонів по комунальних підприємствах. Це два дитячих садочків можна побудувати», - зазначив голова комісії Олег Чернецький.

Депутати попросили заступника міського голови надати детальний звіт по роботі підприємств та розглянути роботу ЛПЕ під час наступного засідання комісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка ліквідація комунальних підприемств?просто красти треба меньше разом з Бондаруком на схемах в ЛПЕ,ех Вася Вася допрацювався аж бридко
Відповісти
"За цих два роки, ЛПЕ чистими від того, що надають...." - и он считается грамотным экономистом? Это речь предпринимателя с Варшавского рынка. Экономисты употребляют совсем другие выражения, как то - выручка, доход, прибыль, затраты итд. А то, что деньги крадут, знают и дети в садике, который еще не построен.
Відповісти
Останні новини
Комунальні підприємства міста «кинули» лучан на 40 мільйонів?
18 грудень, 2012, 11:35