У Білорусі вперше суд заарештував бойовика «ДНР»

У Білорусі вперше суд заарештував бойовика «ДНР»
У Білорусі 29-річного Олексія Єршова, який воював на боці бойовиків "ДНР" на сході України, засудили до двох років обмеження волі.

Відповідне рішення під час закритого засідання прийняв суд Вітебська, - передає 112 Україна з посиланням на видання "Наша Ніва".

Єршова засудили за ч. 1 ст. 361-3 КК ("Участь у збройному формуванні однієї з протиборчих сторін на території іноземної держави, а так само участь у збройному конфлікті, військових діях без уповноваження держави і за відсутності ознак найманства").

Зазначається, що Єршов викладав у соцмережах знімки з місць бойових дій. У відкритому доступі опинилися фото, де він позує з вогнепальною зброєю, танками при в’їзді в Донецьк.

У Білорусі в Олексія є дружина і дитина.

Видання зазначає, що раніше білорусів, які воюють на території іноземних держав, могли засудити тільки за статтею "найманство", проте потім за ініціативи КДБ були внесені зміни до Кримінального кодексу, в результаті чого за ґратами можуть опинитися і ті, хто воює не за гроші, а з ідейних переконань.

Наголошується, що це перший випадок, коли у Білорусі засуджують саме за участь у бойових діях. Зазначається, що відомі прецеденти, коли людей, які воюють на сході України, карали, але зовсім за іншими статтями. Зокрема Тарас Аватаров був засуджений до 5 років за незаконний обіг і контрабанду вибухового пристрою, а Станіслава Гончарова на 7 років відправили до колонії за злісне хуліганство.

Інформації про вироки бойовикам "ДНР/ЛНР" раніше у Білорусі у відкритому доступі не було, підкреслює видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Білорусі вперше суд заарештував бойовика «ДНР»
26 вересень, 2017, 16:50