Енергетичний «блекаут» у Луцьку може повторитися. ВІДЕО

Енергетичний «блекаут» у Луцьку може повторитися. ВІДЕО
Зупинилися тролейбуси, людей евакуювали з універмагу, у ліфтах застрягли люди, а на дорогах - автомобілі.

Через аварію на підстанції весь центр Луцька ввечері на дві години опинився без світла. І хоча, спочатку в декого виникла паніка, минулося без аварій та надзвичайних пригод, йдеться в ТСН.19.30.

У темряву весь центр Луцька занурився раптово, о 7 вечора. Зникло світло і на вулицях, і в будівлях.

У центральному універмазі було близько сотні людей – відвідувачі та персонал. Деякі застрягли в ліфтах. У будівлі одразу переключилися на аварійне живлення і розпочали евакуацію. 

«Двері в нас відчиняються в ручному режимі і люди виходили через вхідні двері. В одному ліфті було двоє пасажирів і за декілька хвилин ці пасажири були також евакуйовані», - розповідає головний інженер універмагу Віктор Тимощук.

Устав і електронтраспорт просто посеред дороги. Пасажирам 12 тролейбусів довелося долати залишок шляху самотужки в темряві, яку розсіювали лише фари авто.   

Без світла опинилися тисячі людей. Аварію подолали лише за 2 години. Містяни обурені, кажуть, таке в Луцьку не вперше.



В обленерго пояснюють, що електромережі в центрі міста зношені на 85 %. А цей колапс стався через аварію на підстанції. Вона вийшла з ладу ще 2 місяці тому й донині відремонтована лише частково.

«Через те, що процедури відновлення тепер проходять через систему «Прозорро», а це мінімум місяць часу, ми не встигли до кінця відремонтувати обладнання», - бідкається директор з технічних питань ПрАТ «Волиньобленерго» Володимир Перчук.

Утім, запевняють енергетики, нині вже все необхідне для ремонту підстанції закупили, тож невдовзі її, нарешті, візьмуться ремонтувати. 

«Ремонт дуже хитрий, його треба робити з першої години ночі до 5 години ранку, тобто це можна робити ночами, тобто ця процедура ще трішечки затягнеться», - додає чиновник.

Закінчити ремонт енергетики обіцяють до зими. А доті жодної гарантії на те, що місто знову не зануриться в темряву дати не можуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Енергетичний «блекаут» у Луцьку може повторитися. ВІДЕО
26 вересень, 2017, 21:26