Калинівка після вибухів. ФОТО

Калинівка після вибухів. ФОТО
У Калинівці, де досі лунають вибухи на військових складах, патрулюють Нацгвардійці. Вони забезпечують охорону громадського порядку.

У мережі з’явилися перші фото безлюдної Калинівки, – пише канал 24.

Вибухи на військових складах у Калинівці почалися 26 вересня близько 22-ї години, детонація боєприпасів триває досі. Їх чутно за 150 км, видно – за 40 км. З Калинівки та навколишніх населених пунктів евакуювали близько 30 тисяч осіб, їх розмістили у школах Вінниці. За даними місцевої влади, сама Вінниця в зону ураження боєприпасів не підпадає.

Станом на ранок 27 вересня інтенсивність вогню на складах в Калинівці знизилась. Сапери приступили до розчищення території складів та навколо них. Крім того, фахівці групи піротехнічних робіт ДСНС України проводять заходи щодо вилучення снарядів з подвір'їв мешканців, які постраждали внаслідок вибухів на військових складах на Вінниччині.

Безпосередньо в Калинівці патрулюють 239 поліцейських, які забезпечують громадський порядок і запобігають мародерству. Евакуація триває досі. Рятувальники повідомляють про двох постраждалих, їх госпіталізували.

48-й арсенал ЗСУ був третім найбільшим в Україні після Сватового і Балаклії. На арсеналі зберігається 188 тис. тонн боєприпасів (10 тис. умовних вагонів) на площі 60 гектарів. Серед них – ракети системи залпового вогню «Смерч», «Ураган» і «Град».

Однак Генштаб ЗСУ запевняє, що вибухи зафіксовані лише на майданчику танкових боєприпасів. В офіційному повідомленні йдеться, що площа займання складає близько 10% від загальної площі арсеналу, а в половині охоплених вогнем сховищ боєприпаси відсутні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.