У Луцьку «скинуться» на УЗД-обладнання для пологового будинку

У Луцьку «скинуться» на УЗД-обладнання для пологового будинку
Обласний та міський бюджети хочуть «скинутися» на придбання обладнання ультразвукової діагностики для Луцького клінічного пологового будинку.

Про це йшлося сьогодні, 27 вересня, під час комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, - пише Волинська правда.

Начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук розповів, що наразі існує гостра потреба у придбанні УЗД-обладнання для пологового будинку, який наразі фактично виконує функції обласного перинатального центру. Адже нерідко вагітні жінки змушені іти в приватні кабінети, оскільки апаратура в пологовому надто застаріла.

«Аби вирішити питання придбання ультразвукової апаратури для Луцького клінічного пологового будинку, облдержадміністрація звернулася до виконавчого комітету Луцької міської ради щодо співфінансування 30% від суми з обласного бюджету на 70% з міського бюджету», – пояснив Якимчук.

Тепер же на адресу облдержадміністрації надійшов лист з проханням виділити з обласного бюджету субвенцію у розмірі 384 тисячі гривень гривень на придбання ультразвукового обладнання.

За інформацією Миколи Якимчука, орієнтовна вартість обладнання – 50 тисяч доларів. Члени депутатської комісії були одностайні у тому, що субвенцію з обласного бюджету на ці потреби таки варто виділити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку «скинуться» на УЗД-обладнання для пологового будинку
27 вересень, 2017, 15:46