Грибна повінь у волинських лісах. ФОТО

Грибна повінь у волинських лісах. ФОТО
В Україні традиційно кінець літа та осінь – сезон масового збирання грибів. Волинь у цьому плані – чи не найбагатша на білі, польські, червоноголовці, маслята, опеньки.

Цього року урожай – рекордний, тож тисячі волинян їдуть на вихідні у лісові масиви. Найгрибніші у нашому краї – Маневицький, Камінь-Каширський, Шацький, Любомльський, Старовижівський, Ратнівський, Ківерцівський райони. Але польські, сироїжки, решетняки, моховики, зонтики зустрічаються по всій території області.

В одному з районів - Маневицькому - побували представники всеукраїнських та волинських ЗМІ. Цей грибний прес-тур Волинське ОУЛМГ організувало, аби залучити журналістів до «лісових грибних уроків» та вкотре показати, що наші ліси багаті на ягоди, гриби, лікарську сировину, відкриті для всіх охочих.

У шести консервних цехах, підпорядкованих Волинському ОУЛМГ, переробляють гриби. Цим зокрема займаються цехи в ДП «Маневицьке ЛГ», ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «СЛАП «Любешівагроліс», ДП «Ковельське ЛГ», ДП «Цуманське ЛГ», ДП «Колківське ЛГ».

Такими цехами при лісогосподарських підприємствах сьогодні може похвалитися тільки Волинь.

ДИВИТИСЯ БІЛЬШЕ ФОТО ВОЛИНСЬКИХ ГРИБІВ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гриби
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.