Цуманська пуща запрошує на фестиваль «Криївка Перця»

Цуманська пуща запрошує на фестиваль «Криївка Перця»
Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща» запрошує відвідати другий фестиваль повстанської пісні «Криївка Перця»,.

Захід відбудеться 15 жовтня 2017 р. в с. Холоневичі, що входить до нової майбутньої Цуманської об’єднаної територіальної громади, Волинської області.

Фестиваль присвячений 75-річчю створення Української повстанської армії. Вхід безкоштовний.

Цьогорічний фестиваль покликаний вшанувати всіх жертв, які полягли в кривавих подіях Другої світової війни та відзначити річницю створення УПА - армії воїнів, яка сформувалася із добровольців-націоналістів і одні з перших формувань зібралися на Волині.

У селах Ківерцівського району діяло декілька десятків підрозділів, в одному з яких воював славнозвісний повстанець Василь Чепелюк на псевдо «Перець», який є уродженцем с. Холоневичі. Також фестиваль має еколого-освітню спрямованість, адже відбувається на території національного парку і організовують його працівники парку «Цуманська пуща».

Програма заходу: реконструкція бою УПА проти німецьких нацистів у відтворенні військово-історичною групою «Азимут»; виступи народних колективів Ківерцівського району; українська народна кухня; лекції на патріотичні та екологічні тематики; ватра; українська дискотека.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Цуманська пуща запрошує на фестиваль «Криївка Перця»
28 вересень, 2017, 19:16