Волинь – у лідерах за кількістю об’єднаних громад

Волинь – у лідерах за кількістю об’єднаних громад
Волинська область посідає 4 місце у країні за кількістю територіальних громад, які добровільно об’єдналися у рамках адміністративно-територіальних громад.

Про це під час розширеного засідання колегії ОДА 28 вересня повідомив начальник управління містобудування і архітектури облдержадміністрації Микола Томчук.

Нині на Волині триває адміністративно-територіальна реформа. Наразі в області є 20 тергромад, у яких вже пройшли перші місцеві вибори, які об’єднали 83 ради. Також у 2017-му році утворилися 19 громад, де ще не відбувалися вибори. Тож загалом на Волині об’єднані 164 ради – понад 35% від загальної кількості громад.

В загальноукраїнському рейтингу за кількістю об’єднаних громад Волинь займає 4 місце. Зокрема, у Волині – 4 місце за кількістю утворених ОТГ, 6 – за покриттям ОТГ площі області, 6 місце – за кількістю громад, які об’єдналися, та 7 місце – за кількістю тергромад з населенням менше 5-тисяч – 13 громад із 39.

Наразі ще 6 рад ініціюють об’єднання та вже створили відповідні робочі групи. Загалом на Волині очікують на створення 61 громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь – у лідерах за кількістю об’єднаних громад
28 вересень, 2017, 14:59