Проблему всихання лісів українці вирішуватимуть разом з білорусами

Проблему всихання лісів українці вирішуватимуть разом з білорусами
Під час візиту до України представників Міністерства лісового господарства Республіки Білорусь сьогодні, 28 вересня було підписано спільну заяву від Міністерства та Державного агентства лісових ресурсів України в рамках спільної сесії Комітету по лісу і лісової галузі ЄЕК ООН та Європейської лісової Комісії ФАО.

Зокрема, у заяві йдеться про те, що зміни кліматичних умов та аномально високі температури вегетаційного періоду останніх років, антропогенні навантаження, різке коливання ґрунтових вод та інші біотичні і абіотичні чинники призвели до істотного послаблення насаджень в лісах наших країн, - інформує прес-служба Держлісагентства.

Окрім того, відбулося значне погіршення санітарного стану лісів, зокрема, соснових насаджень, значна частина яких практично втратила біологічну стійкість, що різко підвищує ризик масового розмноження шкідників і хвороб та деградації лісів.

«Ми стурбовані, що патологічні процеси мають транскордонний характер і можуть спричинити проблему європейського або навіть глобального характеру», - наголошують лісівники України та Білорусі у спільній заяві.

У зв’язку з цим, вони закликають звернути особливу увагу на проблеми, викликані спалахами шкідників і хвороб в соснових лісах європейського регіону, які отримали статус «біологічних пожеж» та призводять до різкого збільшення проведення санітарно-оздоровчих заходів у лісах.

Лісівники двох держав підкреслили необхідність розробки стратегії та комплексу заходів щодо попередження та боротьби зі шкідниками і хворобами лісу в умовах зміни клімату з урахуванням транскордонного аспекту, а також проведення заходів з профілактики та боротьби з проблемою.

Також буде ініційовано винесення питання про погіршення санітарного стану лісів на розгляд наступної сесії Лісового комітету ФАО.

Спільну заяву підписали заступник Міністра лісового господарства Республіки Білорусь Леонід Дем’яник та заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Проблему всихання лісів українці вирішуватимуть разом з білорусами
28 вересень, 2017, 15:12