Лучани можуть обрати найкращу короткометражку Манхеттенського фестивалю

Лучани можуть обрати найкращу короткометражку Манхеттенського фестивалю
У Луцьку розпочався показ короткометражних фільмів, які представлені у рамках Манхеттенського фестивалю.

Всього триста міст у всьому світі отримали шанс показувати ці фільми у своїх кінотеатрах. Особливість фестивалю в тому, що після перегляду глядачі мають змогу проголосувати за найкращий фільм та актора. 8 жовтня у Манхеттені визначать та нагородять переможців.

Показ короткометражок розпочався у четвер, 28 вересня, у кінотеатрі "PremierCity". Триватиме фестиваль упродовж всього тижня та завершиться 4-го жовтня.

Для участі у фестивалі автори та режисери надіслали більше 500 заявок для участі. Однак організатори вибрали з них 10 та дали на розгляд глядачам.

Серед фіналістів цього року – два номінанта кінофестивалю "Санденс": новозеландська драма «Не нашкодь» та мелодрама з Сирії «Mare Nostrum». Іспанська стрічка «По той бік» виграла приз глядацьких симпатій на Фестивалі фільмів жахів та фентезі у Сан-Себастьяні. Анімаційний фільм «Коротко» – нова робота швейцарського режисера Фабіо Фрідлі, номінанта на національну премію Swiss Film Prize. Стрічку «Надія вмирає останньою» з Великої Британії створено на основі життєпису Йозефа Пачинського, польського політв’язня, який під час Другої світової війни став персональним перукарем головнокомандувача табору в Аушвіці. Латвійський фільм «Уперед!» засновано на реальній історії молодого чоловіка на інвалідному візку, який вирішив наздогнати злодіїв, що пограбували його кохану дівчину. Окрім того, до програми увійшли картини «8 хвилин» (Грузія), «Fickle Bickle» (США), «Viola, Franca» (Італія) та «Ідеальний день» (Іспанія).

Фестиваль є інтерактивним. Глядачі, які прийдуть на кіноперегляд, можуть проголосувати за фільм та актора, що їм найбільше сподобались. Перед переглядом кожному роздадуть бюлетені із списком.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани можуть обрати найкращу короткометражку Манхеттенського фестивалю
29 вересень, 2017, 10:10