В Україні хочуть перевіряти одержувачів субсидій

В Україні хочуть перевіряти одержувачів субсидій
Із січня 2018 року в Україні можуть з'явитися соціальні інспектори, які будуть перевіряти законність одержання субсидії.

Про це йдеться в законопроекті «Про забезпечення державного контролю при наданні соціальної підтримки», – пише Сегодня.

Зараз соціальні інспектори найчастіше перевіряють, як використовується державна допомога при народженні дитини. Тому держава хоче розширити їх обов'язки.

У цьому законопроекті прямо прописана можливість відвідування квартир кандидатів на отримання соцдопомоги. Більш того, інспектор матиме право отримати всю інформацію про людину, необхідну, щоб визначити, чи потрібна йому держдопомога. Це виписки з будь-яких існуючих баз даних та реєстрів, крім банківської таємниці.

«Теоретично єдине, що можна зробити, якщо до вас прийшов інспектор і ви не хочете його впускати, це послатися на його обов'язок поважати людську гідність, а також права і свободи громадянина. Якщо ви зможете довести, що візит порушує це правило – інспектор, ймовірно, відмовиться від перевірки, але тимчасово. Незабаром інспекція повернеться, і, можливо, з правоохоронцями, які забезпечать їх доступ в квартиру», – розповідають експерти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: субсидії
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
знову буде корупція.бо спостерігачі будуть вимагати гроші,для неправдивих даних.Вертаємося знову назад.Не повинен,яаийсь чумаход,вирішувати,чи треба тобі субсидія чи ні.
Відповісти
Це вже давно необхідно. Не повинні отримувати соціальну допомогу малозабезпеченим люди, які мають рух по банківському рахунку сотні тисяч гривень, займаються незареєстрованою підприємницькою діяльністю.
Відповісти
Все як завжди!!!Спочатку підняли комунальні послуги настількт,що люди просто невзмозі платити і щоб не було ще одного МАЙДАНУ дали субсидіїї,а тепер зроблять так що,то люди дурять владу)))Шановна влада,ви підніміть заробітні плати і пенсії і нвм не потрібні будуть ваші подачки,тобто субсидії!!!Ви самі розвиваєте корупці. і мені здається,що ви ще б ожливо заощадили,якби не створювали додаткових комісій і купц різних організацій!
Відповісти
Останні новини
В Україні хочуть перевіряти одержувачів субсидій
29 вересень, 2017, 12:09