У маєтку Пшонки – новий господар

У маєтку Пшонки – новий господар
Геть занедбані маєтки колишнього генпрокурора Віктора Пшонки та його сина (обох розшукує українське правосуддя) передали на зберігання громаді «Межигір'я». Навести там лад люди планують уже за місяць.

Про це повідомляє ТСН.

Розчистити володіння Пшонки, які три роки грабували і нищили, взялися з десяток людей. Починають від восьмої ранку. Носять сміття, косять траву - робота кипить.

Як жив генпрокурор часів Януковича, вся країна побачила одразу після Революції Гідності. Першими сюди увійшли активісти, за ними - люди в камуфляжах, які всередину нікого не пускали.

Розкішні інтер'єри у кращих традиціях «золотого несмаку», ікони на кожному кроці і мощі святих - тепер це історія. Щойно так звані охоронці звідси з'їхали, як хвіртку і двері навстіж відчинили. Майно, яке могло фігурувати у справі проти екс-генпрокурора, грабували, кому не ліньки. Але ще є те, чого не вкрали. Скажімо, гранітна плитка. Один шматок коштує 100 доларів. Можливо, вона дорожча, ніж у «Межигір'ї».

Про колишнього господаря нагадують хіба що фото на підлозі. На весь будинок - один стілець, і той зламаний. На стінах викручені розетки, зірвана плитка, вибиті шибки і мармурові підвіконня. Гори сміття. Повна руїна. Винних ніхто не шукає.

Нова охорона живе у вагончику на вулиці. У найближчий тиждень тут мають провести електрику, підключити воду. Працюють ті, хто зберіг «Межигір'я» Януковича. Комендант каже, всього у нього 250 працівників, платить він їм від 5 тисяч гривень зарплати, а заробляють - на туристах, до 4 мільйонів гривень щомісяця. У відновлення володінь Пшонки вони планують вкласти кошти з екскурсій.

По сусідству із будинком Пшонки-батька - володіння його сина, де теж прибиратиме громада з «Межигір'я». Вже до зими, кажуть, на території буде ідеальний порядок. Люди сподіваються, що після вироку суду врятоване ними майно перейде у власність держави. Справа нині в суді. Щоправда, на Пшонку-старшого і молодшого слідчі знайшли мізерні докази їхнього незаконного збагачення - фігурує лише близько 70 мільйонів гривень.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У маєтку Пшонки – новий господар
30 вересень, 2017, 05:58