На «Файній гутірці» говорили про політику та співали

На «Файній гутірці» говорили про політику та співали
У Луцьку відбулася перша зустріч у рамках проекту «Файна гутірка». Гостями заходу були Олесь Доній та Сергій Шишкін. Під ча зустрічі говорили як на політичні, так і на культурні теми.

Послухати діячів прийшли декілька десятків людей у п’ятницю, 29 вересня. Після виступу спікерів, їм можна було поставити питання та подискутувати.

Куратор заходу Павло Данильчук зазначив, що формат гутірки вже використовували під час проведення фестивалів. І це дуже хороша форма живого спілкування.

«Сьогодні ми починаємо наш перший захід під назвою «Файна гутірка». Під час проведення фестивалів ми вже використовували слово «гутірка». Це означає розмовляти. Ми запрошували різних людей, щоб поспілкуватись на різну суспільно-важливу тематику. В нас є така ідея запровадити такий захід. Сьогодні до нас приїхали люди, яких я знаю давно, їх можна назвати побратимами. Будемо говорити як про політику, так і про культуру. У нас в гостях Олесь Доній та Сергій Шишкін», - сказав Данильчук.



Першим мав слово журналіст, громадський та політичний діяч Олесь Доній. Його виступ розпочали із перегляду відео про Революцію на граніті, адже 2 жовтня буде 27 років, як відбулися ці буремні події. І Олесь Доній був їх активним учасником.

Під час свого виступу Доній говорив про осмислення українцями самих себе, про революції в Україні, про те, хто їх робив та які це мало наслідки. Він зазначив, що за часи незалежної України не було жодного президента, який був із українцями за одне, який був разом із революціонерами на барикадах. Однак, громадяни України чомусь вибирають зовсім інших людей, які керуватимуть державою.




Також Олесь розповів про свій нелегкий шлях революціонера, підпільну боротьбу та ув’язнення. Після його виступу гості гутріки поставили йому питання.

Опісля Олеся Донія до гостей гутірки вийшов волинський бард та культурний діяч Сергій Шишкін. Він говорив про революцію та Майдан. Розповідав, з чого для нього все почалось та чому він долучався до буремних подій. Хто з його друзів-музикантів брав там активну участь. Окрім виступу, він зіграв та заспівав для гостей заходу.







Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На «Файній гутірці» говорили про політику та співали
30 вересень, 2017, 09:12