Росія не погодиться на миротворців поки не вивезе військову техніку, - Ігор Лапін

Росія не погодиться на миротворців поки не вивезе військову техніку, - Ігор Лапін
Народний депутат Ігор Лапін вважає, що Росія не погодиться на миротворців допоки не вивезе військову техніку з України.

Про це він розповів в ефірі телеканалу ZIK, що Україна вперше почала говорити про миротворців ще в 2015 році. І вважає, що наступним кроком мав бути поданий в ООН проект резолюції. Проте в той період Україна нічого не подала.

«Тепер ми вже другий раз про це заговорили. Путін побачив, що Європа починає схилятись на наш бік і подає свій проект резолюції. Думаю, що рішення щодо України вже прийняте, і з Росією воно узгоджене, особливо після приїзду Волкера», - сказав нардеп.

Лапін вважає, що Росія буде намагатись вийти з цієї ситуації гідно, «з обличчям» перед своїм народом. Тому вони і закинули свій проект резолюції, а згодом будуть вимагати і виконання політичних умов «Мінська».

Народний депутат переконаний, що Росія не погодиться на миротворців на спільному кордоні до тих пір, поки вони не вивезуть свою військову техніку з окупованої території України.

«Якщо Росія погодиться на миротворців на кордоні, це означає, що тих 760 танків, про які зараз говорить розвідка, мають залишити в Україні. Не будуть ж вони вивозити техніку в присутності миротворці. І відкрите питання, що робити з тими найманими казачками? Вони ж Росії не потрібні. Вони будуть боротися. Якщо Росія вирішить забрати свої регулярні війська, вона мусить встигнути їх вивезти. Тому до того моменту, поки вони не виведуть регулярні війська, про кордон миротворців Росія говорити не буде. Бо як вона потім пояснять присутність, наприклад, Псковської дивізії», - сказав Лапін.

Він припускає, що Росія може говорити про введення миротворців у 2018 році.

«Нам цей час доведеться йти поступальним наступом, і все таки відстоювати позиції миротворців, кордон і незалежність», - додав народний обранець.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росія не погодиться на миротворців поки не вивезе військову техніку, - Ігор Лапін
01 жовтень, 2017, 21:15