Ескпорт українських товарів до ЄС буде безмитним

Ескпорт українських товарів до ЄС  буде безмитним
Від 1 жовтня 2017 року, набувають чинності нові торговельні преференції Європейського Союзу для України.

Тепер експорт із України в Євросоюз більшості видів сільськогосподарської продукції буде проходити без застосування митних зборів, - повідомляє РБК Україна.

Зазначено, що введення нових торговельних преференцій у найближчому майбутньому дозволить спростити доступ на європейський ринок також для деяких промислових продуктів.

"Це важливий знак того, що ЄС і надалі надає відчутну підтримку громадянам України, самій Україні та її реформам в економічній і політичній сферах. Завдяки Регламенту ЄС щодо автономних торгових преференцій Україна в рамках Угоди про асоціацію зможе здійснювати безмитний експорт до ЄС більшої кількості сільськогосподарської продукції. Також, відповідно до Угоди про асоціацію, цей Регламент прискорить процес скасування імпортних тарифів ЄС для кількох промислових товарів", - йдеться в повідомленні.

Поки зняття торгових обмежень стосується лише кількох видів сільськогосподарської продукції. Експорт української пшениці, ячменю і кукурудзи в Євросоюз без сплати митних зборів стане можливим із 1 січня 2018 року.

"Серед сільськогосподарської продукції Україна отримає можливість збільшити кількість безмитного експорту до ЄС пшениці, кукурудзи, ячменю, вівсяних та ячмінних круп і гранул. Ця пропозиція також сприятиме безмитному експорту до ЄС більшої кількості томатів, натурального меду та виноградного соку. Від цих торгових преференцій виграють також експортери промислової продукції. Зокрема, це українські виробники взуття, добрив, виробів із алюмінію та побутової електроніки", - заявили в представництві Євросоюзу.

Нагадаємо, Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом повністю набула чинності з 1 вересня 2017 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ескпорт українських товарів до ЄС буде безмитним
02 жовтень, 2017, 05:24