Маю надію, що за рік на Донбасі скрізь будуть українські прапори, – Лапін

Маю надію, що за рік на Донбасі скрізь будуть українські прапори, – Лапін
Про проблему зруйнованого Донбасу, його де окупацію та реінтеграцію говорили у стінах Верховної Ради.

Зокрема про це йшлося під час засідання круглого столу на тему «Перші кроки у становленні миру, формування мирних процесів на Сході України політико-дипломатичним шляхом, – йдеться на офіційному сайті Ігоря Лапіна.

Участь у круглому столі взяли народні депутати, представники органів виконавчої влади, іноземні гості, представники громадських організацій. Присутні обговорили проблеми реінтеграції Донбасу, концепцію вирішення конфлікту на Сході України із залученням міжнародного досвіду врегулювання конфліктів, взаємодію влади з місцевими громадами, посилення інформаційної політики та української пропаганди, залучення миротворчої місії ООН на Донбасі.

«Всі війни рано чи пізно завершуються миром, і нам потрібно буде щось робити і з зруйнованим Донбасом, і з тими викликами, які є на тимчасово окупованих територіях. І головне – потрібно буде налагоджувати діалог з людьми, які зараз живуть на тимчасово окупованих територіях. Маю велику надію, що наступного року там скрізь будуть українські прапори, і нам потрібно буде говорити про два основних напрямки – деокупація, і другий – реінтеграція Донбасу. Для початку треба звільнити від озброєних людей ту частину території України, яку ми сьогодні не контролюємо, інший етап – знаходити спільну мову з людьми, які зараз проживають на тимчасово окупованій території і жити з таким словом, як «пробачати», – сказав модератор заходу Ігор Лапін.

Учасники заходу наголошували, що потрібен комплексний державницький підхід, аби люди, які потерпають від військового конфлікту на Сході України і були вимушені покинути свої домівки чи залишилися проживати у зоні АТО, відчували увагу влади до їх проблем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
без надії сподіваюсь! Чекаю пофарбованих в наційональні кольори руїн...
Відповісти
Останні новини
Маю надію, що за рік на Донбасі скрізь будуть українські прапори, – Лапін
02 жовтень, 2017, 09:51